Ha nincs is mindig alkalmunk nyáron utazgatni, képzeletben bármikor megtehetjük. A főztünk segítségével könnyedén érezhetjük, hogy most igazából napfényes tájakon járunk, ücsörgünk a tengerparton és egy pohár jó borral a kezünkben nézzük a naplementét. Persze egy igazán jó vacsora után. Az alábbi receptet elkészítve élvezhetjük az olasz ízeket, a paradicsom és a bazsalikom fenséges párosát.
- 500 g sovány darálthús
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 400 g hámozott konzervparadicsom
- 5-6 db koktélparadicsom
- 2-3 dl száraz vörösbor
- 8-10 bazsalikomlevél
- olívaolaj
A darálthúst sózzuk, borsozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. Kevés olívaolajon kicsit megkapatjuk, majd lecsepegtetjük, kivesszük és egy tálra tesszük. Így kérget kapott, de megpuhulni már a szószban fog. Egy hagymát apróra vágunk, és az olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy pici cukrot is tehetünk hozzá. Negyedekbe vágjuk a koktélparadicsomokat és ezeket is hozzáadjuk. Felöntjük a vörösborral, és főzni kezdjük. Óvatosan belehelyezzük a húsgombócokat, és puhára főzzük. Mielőtt kész lenne, friss bazsalikomleveleket adunk a paradicsomszószhoz.
Spagettivel klasszikus, de pirítóssal is fogyasztható. Pompás, ízletes fogás! Jó étvágyat!