">

Altat-nyugtat: mi az?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Amikor egy kisbaba világra jön, édesanyja a legjobbat szeretné neki adni. A kötődő nevelés alapja, hogy nagyon sokat ringassuk, hordozzuk, tartsuk kézben a babát, de persze előfordulhat, hogy ez nem olyan könnyen megoldható. Például egy egészen egyszerű ok erre, ha több gyermek is van a családban és a pici mellett a kicsi is törődést és foglalkozást igényel. Nem beszélve a kicsit nagyobbról, meg a még nagyobbról. Meg apukáról. Meg a háztartásról. Babával a kézben azért nehezen kivitelezhető a főzés, mosogatás, takarítás. Persze vannak zsonglőr anyukák, akik ezt is megoldják, de azért van ennél jobb megoldás is. 

A bölcsőhinta éppen ilyen. Az Ecobaby kínálatában bukkantunk a Hojdavak Baby textil bölcsőhintára, amely a gyermek születése napjától kb. 9 hónapos korig használható. A mindennapos altatásban és megnyugtatásban csodálatos segítőtársa lehet minden anyukának. Ha aggódnánk, hogy egy kisbabát beletegyünk, megnyugodhatunk, mivel a Hojdavak Baby ergonomikusan kialakított fekvőfelülettel rendelkezik.  A csecsemő a bölcsőben ún. gombolyag helyzetben fekszik, háta kissé begömbölyítve, lába a teste felé hajlítva, mellyel a hátgerinc megfelelő fejlődését támogatja. Ez az oka annak, hogy nem csak az anyukák elégedettek ezzel a hintával, hanem a gyógytornászok is szívesen ajánlják. 

A hintáztatást minden baba nagyon kedveli, a hinta ritmikus mozgása segíti a babákat a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében ennek köszönhetően hamarabb megnyugszanak. Ez a hatás később sem múlik el, ezért szeretnek a felnőttek is egy kényelmes hintaágyban, függőágyban, vagy függőszékben pihenni. A hintáztatás nyugtat és altat, mindemellett pedig fontos hatása, hogy pozitív hatása van a mozgásfejlődésben is.  A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában. És ne szaladjunk még ennyire előre, de a tapasztalatok és a kutatások szerint, akik csecsemő-, kisgyermek és iskoláskorban sokat hintáznak, azok könnyebben tanulnak meg írni és olvasni. Jobban tartják a sor irányát és kevésbé jellemző náluk a betűk felcserélése (pl. b, d, és p betűké). Ennek oka, hogy a hintázás erősíti a két agyfélteke közötti kapcsolatokat és a gyermek koordinációja mellett a gondolkodási képességeit is fejleszti. A hintázás stimulálja az agykérget is, ahol az agy koncentrációért felelős része található, ezért a figyelemzavarban szenvedő gyermekeknél különösen jó eredményt lehet elérni hintázással.

Kisbabáknál persze még nem erre gondolunk, hanem arra is, hogy a babát a hinta segítségével nem csak anyuka, hanem az édesapa, nagyszülők, de még akár egy bébiszitter is könnyedén áttudja vállalni az altatás feladatát. A Hojdavak Baby hinta a baba 15 kg-os súlyáig tökéletes megoldás, a hinta standard, 90 cm-es és XL-es, 120 cm-es fekvőfelülettel is választható. 

Ami még szuper jó hír, azok számára, akik időről időre utaznának is a babával és a nyugtató csodahintát magukkal szeretnék vinni, hogy a felfüggeszthető hinta minden tartozéka egy praktikus táskában elfér. A 100 %-os pamut textilzsákban elfér a hajdinaréteggel készült ortopéd és antiallergén matrac, melynek termikus tulajdonságai megakadályozzák az izzadást. Az 52 cm hosszú kemény bükkből készült fatartó és a rozsdamentes acélrugó szintén tartozék, csakúgy, mint a karabiner, az összekötő kapocs, vagy a biztonsági kötél. A cipzáras táskába pikkpakk belefér minden, és a 3 kg-os hintát könnyedén  magunkkal vihetjük a nagyszülőkhöz, a nyaralóba, vagy rövidebb-hosszabb utazások alkalmával is. 

A Hojdavak Baby hinta 5 színben választható: menta, fehér, szürke, sárga és pink – így minden gyerek- és felnőttszobába könnyedén illeszthető.