">

Az év színe: Ragyogó égbolt

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Van egy hír, amelyet a lakberendezés kedvelői minden évben annyira várnak. Nem mintha mindig módunk lenne átfesteni a falainkat a legtrendibb árnyalatok szerint, de azért szeretjük tudni, na. A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 19. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat választása idén a “Ragyogó égbolt” elnevezésű világoskék árnyalat, melyet a friss levegő ihletett, amelyre mindannyiunknak szüksége van.

Elismert, válogatott szakértők a globális tapasztalatok és trendek alapján minden évben kiválasztják az Év színét, amely az adott év hangulatát és állapotát tükrözi. Ebben az évben a bezárkózás bűvölete után szükségünk van felszabadulásra és életerőre. Az elmúlt időszak megtanított bennünket alkalmazkodni az új helyzetekhez. Az otthon szerepének kibővülése és a természet közelségének nélkülözhetetlensége előtérbe került. Fel kellett ismernünk, a művészetek hogyan hozhatnak vigaszt és inspirációt és mennyire fontos az új hangok és ötletek felkarolása egy szebb jövő érdekében. Ezeket a hangulatokat, gondolatokat igyekszünk közvetíteni négy csodálatos színpalettával, melynek mindegyikében közös pont a Ragyogó égbolt.

A Dulux Év Színe 2022:
a Ragyogó égbolt

A Ragyogó égbolt egy légiesen friss, világoskék tónus, amely megnyitja és revitalizálja a teret. A szín tükrözi a felettünk lévő korlátlan eget, és teret ad nekünk, hogy újra meghatározzuk otthonunk, a természet, a művészet és az új hangok szerepét az életünkben. Nagyon aktuális, hogy átgondoljuk életünk fontos dolgait, ezért egy olyan árnyalatra esett a választás, amely alapot inspirál bennünket személyes és kollektív szinten is ahhoz, hogy nyitottak legyünk a változásra. A “Ragyogó égbolt” és 4 kiegészítő palettája tökéletesen használható arra, hogy kihozzuk magunkból és a körülöttük lévő terekből a legtöbbet, és kialakítsunk egy olyan világot, amilyenben mindig is élni szerettünk volna.
A továbbiakban bemutatjuk, hogy mit képvisel a Ragyogó égbolt négy palettája, illetve, hogy hogyan használható otthonaink átalakítására.

#1 A Műhely paletta

Amikor az otthon válik az irodává, az edzőteremmé és a tanteremmé, szükségünk van egy újratervezett, mindenre kiterjedő térre. A workshop/műhely paletta színes, rugalmas és multifunkcionális tereket hoz létre, melyben új ötletek születhetnek, kibontakoztathatod
kreativitásod, és megvalósíthatod álmaid. A sokszínű paletta változatos és vidám árnyalatai a pozitív gondolatoknak adnak teret, sokoldalúan használhatóak és kombinálhatóak egymással, Ragyogó égbolttal együtt is. Ezek a színek vitalitást és energiát hoznak a térbe, aminek segítségével megmutathatod egyediséged.

#2 A Műterem paletta

Néha ki kell szabadulnunk a mindennapokból, hogy feltöltődhessünk és inspirálódjunk. A stúdió paletta megnyugtató teret teremt a lélek számára. Önkifejezésre és öntudatosságra ösztönöz minket, melegebb tónusú pasztelles árnyalataival kellemes atmoszférát teremt az alkotáshoz.Lehetőséget ad arra, hogy otthonunk tükrözzeazt, milyen kreatív személyiségek vagyunk, és hogy ezt az életterünkben is megmutassuk. A Ragyogó égbolt üdesége mellett az otthon melegségét csempészi be a térbe, pozitív energiákkal töltheted meg élettered.

#3 Az Üvegház paletta

A természet közelségétől érezzük, hogy élünk, ezért vágyunk rá, hogy kapcsolódhassunk a Földdel. Az üvegház paletta lágy zöldekkel és kékekkel hozza el a természet pozitív hatásait, beengedi a külvilágot és tükrözi a természet varázslatos hangulatát. A Ragyogó égbolt a kékes zöldes pasztellek társaságában megnyugtató energiákat sugall. A természetes árnyalatokkal a gyökereinkhez nyúlhatunk vissza, és meríthetünk erőt a megújuláshoz és szilárd alapot kaphatunk a növekedéshez. A környezetünkkel való együttélésben tudatosságra ösztönöz, és felhívja figyelmünket arra, hogy óvjuk a Föld kincseit.

#4 A Szalon paletta

Arra vágyunk, hogy otthonunk meleg és nyitott legyen, egy hely, ahol új hangokat és ötleteket fogadhatunk be szabadon. A Szalon paletta üres vásznat biztosít a friss lehetőségekhez. Erőt meríthetünk az új dolgok felfedezéséhez, és motivációt a kibontakozáshoz. Ezekkel a világos tónusokkal egy olyan helyet hozhatunk létre, ahol mindenkit szívesen látunk, és ahol mi is önmagunk lehetünk. A letisztult árnyalatok a Ragyogó égbolttal karöltve sugároznak kifinomult és egyszerre barátságos hangulatot.

Erre a színre valóban szükségünk van, úgyhogy ha módotok van rá, használjátok, élvezzétek, kombináljátok lehetőségeitek és elképzeléseitek szerint!