">

Fűszeres nektár az év színe!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
A lakberendezési trendeket élénk érdeklődéssel figyelők számára mindig különleges esemény, amikor kiderül, hogy mi lesz az adott év színe. Ennek már komoly hagyománya van, hiszen a Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 16. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat választása idén a “Fűszeres Nektár” elnevezésű sokoldalú, természetközeli árnyalatra esett. Jól hangzik! Nézzük csak, milyen hangulatot, milyen érzéseket sugall ez az árnyalat számunkra! 

Az elmúlt év globális eseményei arra késztettek sokunkat, hogy bezárjuk az ajtónkat, kicsit visszavonuljunk, elmeneküljünk a külvilág zajától.
Most úgy érezzük, készen állunk arra, hogy ismét kitárjuk ablakunkat az ismeretlen felé. A trendkutatások is azt támasztják alá, hogy az emberek a világ minden táján tele energiával, optimizmussal és új célokkal néznek a jövőbe. Vágyunk arra, hogy elérjük egymást, együttműködjünk, hogy változtassunk, a dolgokat jobbá tegyük. Ez a változás bármiben testet ölthet; felvonulunk a nők jogaiért, műanyagot halászunk az óceánból, vagy egyszerűen csak kedvesebbek vagyunk a szomszédokkal. Az emberek készek megragadni a pillanatot.
Most jött el az ideje a gondolkodásnak, hogy merjünk álmodni, szeretni és cselekedni – erre van szükségünk. A Colour FuturesTM 2019 központi gondolata: Engedd be a fényt!

Energikusak vagyunk és készen állunk cselekedni. Olyan tereket hozunk létre, amelyek tükrözik az ébredést és magukban hordoznak egy új, pozitív szellemiségét. Olyan otthonokat teremtünk, ahol gondolatainkat és álmainkat cselekedetekké alakíthatjuk, ahova meghívhatunk másokat, ahova BEENGEDJÜK A FÉNYT!

Év Színe színpaletták

Az AkzoNobel színszakértői a 2019-es év színét több különböző palettán keresztül mutatják be, melyek mindegyike tartalmazza a Fűszeres Nektár aranyló árnyalatot. A négy Colour FuturesTM 2019 színpaletta használatával célokkal és lehetőségekkel teli otthonokat teremthetünk. Friss, energikus felületeket hozhatunk létre a Fűszeres Nektár sokoldalú színével, melyet a méz változatos árnyalatai és figyelemre méltó tulajdonságai ihlették – természetes, időtlen és maradandó, oltalmazó, megújuló és gyógyító.
A világ minden tájáról érkező trendelőrejelzések szerint egyre inkább felértékelődik az anyag és a színárnyalat szerepe, látva annak egyre hangsúlyosabb használatát a divatban, az építészetben és a design területén.

Így alakult ki az alábbi négy kategória:

  • Meleg semleges színek (A gondolatok tere)
  • Lágy pasztellek (Az álmok tere)
  • Intenzív pigmentek (A szeretet tere)
  • Merészen ragyogóak (A cselekvés tere)

A Dulux Év Színe 2019

A Fűszeres Nektár árnyalat meleg, borostyánszín tónusú, amely tökéletesen megragadja az „Engedd be a fényt!” koncepciót. Megnyugtató, barátságos vagy akár energetizáló hangulata is lehet, attól függően, hogy milyen színpalettával párosítjuk, milyen fényviszonyok és berendezési tárgyak veszik körbe. Igazán sokoldalú és kortárs, a Dulux Év Színe 2019 jól kiegészíti az élet és a belső terek stílusának széles skáláját, és ideális választás az optimizmus új érzésének tükrözésére.

Ha még többet szeretnétek olvasni a színekről, a festékek világáról, katt ide: https://www.dulux.hu/