">

Merész kezdet – ez a 2021-es év színe

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
Valószínűleg nem vagyunk egyedül, akik már várjuk a következő évet és szívesen hátunk mögött hagynánk 2020-at. Persze nem tudjuk, mi jön utána, de már jó lenne valami új. Valami más. Így felkaptuk a fejünket az alábbi hírre is, hogy egy remekül hangzó nevű árnyalat lesz a jövő év színe. Ez csak jót hozhat nekünk! 

A Dulux festékmárka gyártója, az AkzoNobel immár 18. éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket és jelöli ki az év színét. A nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat választása idén a “Merész Kezdet” elnevezésű földes, stabilitást sugárzó színárnyalatra esett. Elismert, válogatott szakértők a globális tapasztalatok és trendek alapján minden évben kiválasztják az Év színét, amely az adott év hangulatát és állapotát tükrözi. Bizonytalan időkben könnyen érezhetjük azt, hogy kilátástalan a jövő. Ezért 2021-ben szükségünk van valamire, ami bátorságot és egy biztos alapot ad a stabil jövő kiépítéséhez. A múltból erőt és tapasztalatot merítve, közösen kell elindulnunk lépésről-lépésre egy új, jobb jövő irányába. Ehhez pedig elengedhetetlen az egymásba vetett bizalom, az önkifejezés, a múlt értékeinek őrzése és Földünk szeretete. Ezeket a hangulatokat, gondolatokat igyekszünk közvetíteni négy csodálatos színpalettával, melynek mindegyikében közös pont a Merész kezdet.

A Dulux Év Színe 2021: a Merész kezdet

A Merész Kezdet egy meleg, természetes, földes árnyalat, mely támogatást és stabilitást sugároz. Az idei trendjóslatok szerint eljött az ideje, hogy átgondoljuk életünk fontos dolgait, ezért egy olyan árnyalatra esett a választás, amely szilárd alapot biztosít személyes és kollektív szinten is ahhoz, hogy rá merjünk lépni a változás útjára.

A “Merész kezdet” és 4 kiegészítő palettája tökéletesen használható arra, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal és a világgal – hogy összefogjunk, és közösen merjünk bátrak lenni, és kialakítsunk egy olyan világot, amilyenben mindig is élni szerettünk volna. A továbbiakban bemutatjuk, hogy mit képvisel a Merész Kezdet négy palettája, illetve hogy hogyan használható otthonaink átalakítására.

#1 Az Időtlen paletta

Kiegyensúlyozott és nyitott, hagyományőrző, de mégis modern. Egy olyan paletta, amely összekapcsolja a múltat, a jelent, és a jövőt.
Kortárs és hagyományos árnyalatok gyűjteménye, melyek egyensúlyban vannak a Merész kezdettel, így energikus, de mégsem harsány vagy domináns hatást keltenek. Inspiráló, semleges hátteret teremthetünk meg a paletta színeivel ahhoz, hogy úgy érezzük, készen állunk a jövőre. Ez a paletta csodás kiegészítése lehet minden hagyományos és modern stílusban berendezett otthonnak, hiszen illik a kézműves darabokhoz, valamint a természetes anyagokhoz is, ezáltal szinte végtelen variációban kombinálható saját ízlésünknek megfelelően.

#2 A Bizalom paletta

Meleg, barátságos és hívogató – így foglalhatók három szóban össze  a  Bizalompaletta természetes árnyalatai.
A Merész Kezdet köré épülő földárnyalatokkal gazdagított válogatás kiváló ötleteket adhat arra, hogyan alakítsuk át otthonunkat a befogadás színterévé. Ezekkel a tónusokkal egy olyan helyet hozhatunk létre, ahol megbízunk egymásban, ahol mindenkit szívesen látunk, és ahol nem számítanak a különbségek. Erőt meríthetünk az egymásba vetett bizalomból, hiszen közösen összekapcsolódva szinte legyőzhetetlenek vagyunk. Ezt szeretnénk kommunikálni ezzel a palettával. Ezek a kifinomult, rafinált árnyalatok remekül kombinálhatók rézzel, márvánnyal, bársonnyal, és egyéb klasszikus anyagokkal.

#3 Az Föld paletta

Mindannyiunk otthona, a kék bolygóként is emlegetett Föld, ezért nem véletlen, hogy ebben a palettában a Merész Kezdet kék és zöldes árnyalatok társaságában jelenik meg. Ez a gyűjtemény a természetet tükrözi, azt az ősi természeti világot ahonnan az ember is származik. Amellett, hogy saját gyökereinkhez visz minket vissza, a külvilágot is beengedi, és segít az embert újra összekapcsolni a földdel. Szilárd alapot ad a közös növekedéshez, és felhívja figyelmünket arra, hogy óvjuk a Föld kincseit, s gazdagodjunk együtt azokkal. Ezek a tónusok kiválóan párosíthatók kerámiákkal, növényekkel, természetes fafelületekkel és újrahasznosított bútorokkal.

#4 A Kifejező paletta

Feltűnő, büszke, hangos,– szeretne látni és látva lenni. A Kifejező paletta nem próbálja bújtatni a valóságot merész piros és rózsaszín árnyalataival. Önkifejezésre és öntudatosságra ösztönöz minket, a Merész Kezdet stabilitása mellett ez a gyűjtemény vitalitást, energiát és személyiséget hoz életterünkbe. Lehetőséget ad arra, hogy otthonunk hűen tükrözze, hogy kik vagyunk valójában – hiszen a változás bennünk kezdődik. Bátorság és egyediség – ezt a palettát bátran párosíthatod színes, mozgalmas mintákkal, modern bútorzattal és különböző világos színű fapadlókkal.

További információk, bővebb leírások az év színéről és az új palettákról itt: www.dulux.hu