">

Az Oroszlán Őrség
Huszonkét évvel ezelőtt Amerikából elindult útjára egy legenda. Egy évvel később elérkezett Magyarországra is, immár két Oscar-díjjal gazdagabban, a film teljes zenéjéért, és a híres nagy slágerért. Can you feel the love tonight? – Elton John dala azóta is hódít, persze a rajzfilmkedvelő gyerekek magyar szöveggel is éneklik, és nem egy farsangon volt azóta produkció az Érzed már a szív szavát? című dal. Ha mi visszaemlékszünk az Oroszlánkirállyal kapcsolatos élményeinkre, akkor fiatal felnőttként nekünk is elsősorban a film csodálatos zenéje az első, ami eszünkbe jut. Gyerekekkel nézve már inkább a Hakuna Matata jelenetre, Timonra és Pumbára gondolunk vissza, meg arra a jelenetre, amikor az Oroszlánkirály feláll a szirtre, és elfoglalja az őt illető uralkodói helyet. Jaj, ezt mindig annyira jó újra és újra nézni!

Disney_The_Lion_Guard-_Return_Of_The_Roar_(TV_Special)=Keystones=Key_Art=PNG===DELTA=ALL=H133=1600_x_1200=190301_Textless

És most van egy szuper jó hírünk, hiszen június 20-tól, reggelente 7 óra 30-kor visszatér sok jól ismert szereplő és csatlakoznak hozzájuk újak is. A Disney Csatornán ugyanis elindul a Lion Guard (Az Oroszlán őrség) című amerikai animációs sorozat, amely 2015-ben indult hódító útjára. A sorozat természetesen az eredeti történeten alapszik, úgyhogy ahol még nem látták volna netalántán a gyerkőcök, ott érdemes még egy gyors pótlást végezni. A nálunk most induló vetítés az első évad epizódjait mutatja be, de Amerikában már bejelentették, hogy a nagy sikerre való tekintettel jön a második évad is.

A történet főhőse Kion, aki nem más, mint Szimba és Nala másodszülött kölyke. A kisoroszlánra nagy feladat vár: ő lesz az oroszlán őrség vezetője. Ezt az őrséget a hagyományok szerint a legbátrabb, legszilajabb, leggyorsabb, legerősebb és legjobb szemű oroszlánok alkotják, akiknek az a feladata, hogy megvédjék a Büszke Birtokot. Ám Kion a tradíciókat megszegve nem fiatal oroszlánokat állít a szolgálatába, hanem a barátait: ők Bunga, a bátor méhészborz, Fuli, a magabiztos és villámgyors gepárd, Beshte, az erős víziló és Ono, az éles szemű gém. A történetben Az oroszlánkirályból már jól ismert szereplők is felbukkannak, például Mufasa,Timon, Pumba, Rafiki, Zazu és Kion nővére, Kiara, a Büszke Birtok jövendőbeli királynője.

Az Oroszlán őrség elsősorban az óvodásokat, kisiskolásokat és szüleiket szólítja meg, és a családdal, barátsággal, sokszínűséggel, integrációval és közösségi léttel kapcsolatos, könnyen befogadható tartalmakkal tanítja az egész családot. Ezen kívül a sorozat értékes tudást ad át más nyelvi és kulturális jelenségekről, és bemutatja a Szerengeti állatvilágának élethű jellemzőit és viselkedését. A sorozatban szuahéli szavak és mondatok is elhangzanak, tehát a gyerekek tanulhatnak erről a különleges afrikai nyelvről és kultúráról. A sorozathoz szakmai segítséget nyújt a Disney amerikai Animal Kingdom nevű vidámparkja: információkat adnak a műsorban szereplő afrikai állatfajok jellemzőiről, viselkedéséről és előfordulási helyükről.

Egy kis ízelítő addig is, míg eljön június 20-a reggel:

Mi biztosan nézni fogjuk!