">

Oroszlánosan jó reggelik
Ti is szoktatok úgy járni, hogy felébrednek a gyerekek és a világért se hajlandóak reggelizni? Iskolaszezonban még valahogy kisebb gond ez, mert akkor annyira álmosak, hogy könnyebb beléjük diktálni valamit, amíg félig csukva van a szemük, no meg előbb-utóbb rájönnek, hogy ha most nem esznek, akkor később már nehezebb kajához jutni, mert ki kell várni a szüneteket. De nyáron, nálunk legalábbis kicsit felborul a rend, és beköszönt az étkezési engedetlenség. Hát persze, nem ugyanakkor van ébredés, kivéve nyilván, ha valamelyik kedvenc tévéműsorhoz szeretnének odaülni a készülék elé. Olyankor van, hogy még az ébresztést is igénylik, mert nem szeretnének lemaradni az új epizódokról.

Disney_The_Lion_Guard-_Return_Of_The_Roar_(TV_Special)=Keystones=Key_Art=PNG===DELTA=ALL=H133=1600_x_1200=190301_Textless

A Disney Csatorna műsorán ilyen fix pont most a múlt héten indul az óriási sikerű Oroszlánkirály folytatásaként is nevezett, Az Oroszlán őrség című animációs sorozat. Kion és társainak kalandjairól nem lehet lemaradni, így oda kell ülni már reggel 7 óra 30-kor a tévé elé. Ezt a viszonylagos nyugalmat lehet megragadni arra, hogy odacsempésszünk a gyerek elé némi vitamint, de hát persze nem akárhogy, hanem oroszlánosan jó reggelik formájában.

Nézzük, csak milyen ötleteket tudunk kitalálni!

Ha a gyerek inkább sósat szeret enni, készíthetünk mártogatós tálat. Középre egy kis tálba túró, esetleg pici joghurttal kikeverve, zöldfűszerekkel ízesítve. Körülötte hosszúkás csíkokra vágva zöldségek legyenek a tányéron, mintegy sörényként, szakálla pedig a büszke oroszlánnak lehet néhány ízletes sós keksz. Az biztos, hogy egy ilyen bőségtállal a Büszke Birtok megvédése még könnyebb lesz!

lion guard reggeli 2

Palacsintaimádóknak is van több ötletünk. Egy nagy kerek a feje, egy kisebb kerek a pofija az oroszlánnak. Áfonya- és szederszemekkel könnyedén arcot varázsolhatunk neki, szemet-szájat kaphat. A sörényét pedig mondjuk mandaringerezdekkel lehet kirakni, de ha a gyerek jobban szereti az almát, akár azzal is.

lion guard reggeli

De készülhet sós palacsinta is, picit sűrűbb tésztával, kis sütőporral és sóval, ebből a fejet sütjük meg. Orrot, szemet, fület szabunk egy-két szelet sajtból, retekből, paprikából, sárgarépából pedig tovább dekoráljuk. A sörény itt sárgarépacsíkokból áll.

lion guard reggeli 8

Ahol a gyümölcsfogyasztással kell trükközni, vagy nagy melegben nem esik jól más, csak némi gyümölcs, ott az alábbi ötlet lesz a nyerő. Egy karika ananász lesz az oroszlán pofija, banánfülekkel, áfonya-szemekkel és szájjal, narancsgerezd-sörénnyel.

lion guard reggeli 6

Sok gyerek van, aki nem tud gabonapehely, vagy kölesgolyó nélkül meglenni. Nekik ez az összeállítás lehet jó: narancsból a fej, banánból, áfonyából a szemek, és a golyók maguk alkothatják a sörényt. Egy pohár frissen facsart gyümölcslé egészítheti ki a reggelit.

lion guard reggeli 5

Egy-egy ilyen mesés tányér elkészítése sem igényel sokkal több időt és nagyobb erőfeszítést, mint egy egyszerű szendvics, vagy rántotta, és higgyétek el, a gyerekek hálásan fognak falatozni belőle. Miközben tehát az Oroszlán őrség családdal, barátsággal, sokszínűséggel, integrációval és közösségi léttel kapcsolatos, könnyen befogadható tartalmakkal tanítja őket, értékes tudást kaphatnak más nyelvi és kulturális jelenségekről, és Szerengeti állatvilágának élethű jellemzőiről és viselkedéséről. A Disney Csatornán sugárzott sorozatban szuahéli szavak és mondatok is elhangzanak, tehát a gyerekek sokat tanulhatnak erről a különleges afrikai nyelvről és kultúráról. Közben pedig észrevétlenül megreggeliznek, a szokásosnál is több vitamint rágcsálnak el, és sorozatnézés után energikusabban folytatják a napot.

Próbáljátok ki, meglátjátok, a csemeték imádni fogják, a reggelit éppúgy, mint Az Oroszlán őrség sorozatot!