">

Barkácsmami – bemutatkozik a BorsaBox

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , , ,
gabireka_kardiganosIdőről időre, ahogy tán még emlékeztek, mi is szoktunk barkácsolni… De őszinték leszünk: ez nálunk azért nem mindig magától értetődő igény, nem ez az, ami a legjobban kikapcsol bennünket, és nyilván, miután mi magunk is szívesebben töltjük mással a szabadidőnket, a gyerekeinket se kapta el annyira a “csináld magad” – láz. Közben pedig néha tényleg annyira jó valamit alkotni, varázsolni, úgyhogy mi is szívesen veszünk ötleteket, de lássuk be, jobb az, ha nem okvetlenül mi magunk találjuk ki őket.  Úgyhogy most örömmel mutatunk be nektek egy blogmami-kolleginát, Seufert-Szántó Orsit, aki szabadúszó újságíró, egy 5 éves kislány és egy majdnem 4 éves kisfiú anyukája. És emellett a BorsaBox DIY blog szerzője. Mostantól pedig rendszeresen velünk, veletek is megosztja a hónap legjobb tippjeit. Ismerkedjünk meg hát Orsival!

Nyughatatlan újratervező, újragondoló vagyok. seufert-szanto orsiEz a pályámon is megmutatkozik, hisz elsőként testnevelő tanárnőként diplomáztam, majd nem hagyott nyugodni az írás iránti szenvedély, így újra iskolapadba ültem, egy új területtel kezdtem el ismerkedni, melynek eredményeként az elmúlt 10 évben már újságíróként dolgoztam.

Írtam golfújságnak, diáklapnak, wellness magazinnak. Mind-mind egytől- egyig remek munka volt. Viszont a sok váltás/változás közepette egy dolog mindig biztos volt az életemben; a kreativitás iránti elkötelezettségem, a kreatív hobbizás.

Az egész szerintem ott kezdődött, amikor anyukám 2-3 éves koromban kezembe adta az első ecsetet, majd gyurmát, majd ki tudja mit, a lényeg, hogy végképp beszippantott a kreatív hobbik világa.  Első alkotásaim között szerepelt egy pirított tészta lánc, amit olyan 4-5 éves forma kislányként készítettem. Egy reggel a babaházban -ahol tároltam- egy pezsgő életkép fogadott: a tészta zsizsikes lett, de akkor már só liszt-gyurmában utaztam, így nem volt olyan vészes a veszteség. És évről évre mindig jött valami új technika, ami magával ragadott.

2009-ben egy szép szeptemberi napon megszületett a kislányom és mint újdonsült anyuka vidáman lubickoltam a babával való otthonlétben.  Viszont két szenvedélyem az írás és a kreatív hobbik, kézműves technikák iránti elkötelezettségem nem csitult.

58.montazs.tag

2010-ben gondoltam egy nagyot és elindítottam a blogom, a BorsaBox-ot, mely egy DIY- Do It Yourself, csináld magad blog, inspirációs, kézműves felület, dekorációs tippekkel, gyakorlati tanácsokkal, akár bútor átalakításokkal, házfelújítással, otthonteremetéssel, gyerekeknek vagy gyerekekkel elkészíthető kreatív ötletekkel. A kezdeti bejegyzésekben sok anyasággal, gyerekterelgetéssel kapcsolatos gondolatot jártam körül, lévén aktív részese voltam két kicsi gyerek mindennapjainak, óráinak. Most hogy immáron mindketten óvódások, több időt tudok szentelni a BorsaBox-ra és az otthonunkra, hisz lényegében a blogon megjelenő nagyobb és kisebb átalakítások az új otthonunk megvételével kezdődtek. Azt gondolom bármit is csináljunk az otthonunk formálásában, minden mozzanat azt erősíti, hogy az a tér, az az otthon a miénk. Saját arcunkra formálva, pontos tükörképünk lehet és onnantól kezdve nem mi vagyunk a lakásért, hanem a lakás értünk.

104.1.tag

A DIY irány egyre népszerűbb itthon. Látva barátnőket, ismerős anyukákat, az igény a barkácsolásra, az alkotásra megvan, csak sokszor a bátorság, a bátorítás hiányzik. Kezdetektől a célom volt, hogy inspirációt adjak mindazoknak, akik fogékonyak a munka, a család mellett a kreatív, otthon, kézzel készíthető tárgyak elkészítésére, sk. lakberendezésre. Azt gondolom, hogy az ’énidő’ kreatív eltöltése kincset ér.

„Miért jobb elkészíteni, mint megvenni?

  • mert így egyedi lesz
  • mert nem kell ezreket költeni rá
  • mert az időt kreatívan tölthetjük el
  • és ha a gyerekekkel alkotunk, akkor az alkotás öröme, a velük együtt töltött idő többet ér, mint egy kész játék megvétele.”

105.2.tag

A BorsaBox ötletek fókuszában:

  • könnyű kivitelezés
  • újrahasznosítás-régiből újat
  • praktikusság
  • gyerekbarát projektek
  • kreatív energiák és az alkotókedv felszínre hozása
  • egyedi, dekoratív otthonteremtés

A BorsaBoxot megtaláljátok a YouTube-on, a Faceoookon, a Pinteresten is.

És mostantól kezdve rendszeresen hozok nektek ötleteket itt az Anyakanyaron is. Íme mindjárt az első konkrét ötlet, amit Valentin-napra ti is elkészíthettek a gyerekekkel együtt:

valentin-napi borsabox

A részleteket megtaláljátok itt: http://www.borsabox.blogspot.hu/2015/02/love-love-love-valentin-napi-keszulodes.html. Sikeres és kellemes barkácsolást!

Köszönjük Orsi, mi biztosan nekilátunk, és várjuk a további klassz ötleteket is! Üdv itt az Anyakanyarban!

Puszi: Gabi és Réka