Fel

Sokszor írtunk és beszéltünk már itt az Anyakanyaron arról, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen megadja a kellő energiát és lendületet,...

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk...

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat...

Az iskolás napok indulásával párhuzamosan meg is érkezett egy újabb fejtörésre okot adó helyzet. Mi kerüljön az uzsonnásdobozba? Ami egészen...

Egészséges fagyit készíteni komoly fejtörés volt számomra, de végül is megoldottam. Az nem lehet, hogy én itt hirdetem a szétválasztós étkezést,...

Meg bizony. Azaz mondhatnánk úgy is, meggy bizony! Bizony, hogy meggy! Sokan nem szeretik magában ezt a mélybordó, zamatos gyümölcsöt pikáns,...

Vannak zöldségek, amelyeket vagy szeretünk, vagy nem. A spárga például abszolút ilyen. Aki kedveli, az általában rajong érte, és a piacon való...

Nos, ismét felfedezőútra invitáljuk mindazokat, akik nehezen próbálnak ki valami újat. A zöldségespultokon manapság már igen gyakori vendég...

Sokan még mindig csak félve nézegetik a zöldségespultokon ezt a tojásdad sötétzöld valamit, aztán mégis inkább visszateszik. Pedig az avokádót...

Gyakran mostohán bánunk ezzel a kincset érő zöldséggel. Hajlamosak vagyunk kipipálni a konyhában való jelenlétét azzal, hogy a vasárnapi húslevesbe...

Még szerencse, hogy hamarosan vége a télnek, bár ha jobban belegondolunk, idén, nem is érkezett meg igazán. A korai sötétedés egyik kellemetlen...

Mert az rendben van, hogy amint megjelenik a piacon ez a narancssárga, szemet gyönyörködtető csoda, megfőzzük az első levest. Ki hogy szereti:...

Tudtátok, hogy a kesudió tulajdonképpen egy furcsa, alma formájú termés alján található kocsány? A kesudiófák az Amazonas vidékén, Brazíliában...

Hogy ennek a felkiáltásnak van létjogosultsága, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy múlt héten a piacon többen is kíváncsian méregették...

Nálunk itt az Anyakanyaron már több ízben esett szó arról, hogy mennyire fontos a reggelizés, és az, hogy ha csak lehet, a család együtt üljön...

Bizony, ez már táplálkozástudományilag is bizonyított tény, hogy kevés olyan élelmiszer létezik, amelyik ennél a gabonánál jobban tudná szolgálni...

Seprűt ugyan nem láttunk befelé menet, de azért biztosan van, hiszen patikai tisztaság fogadott bennünket, ahogy beléptünk ebbe a barátságos...

Mondjuk nem újabb, hiszen azték és inka régészeti források szerint legalább 6000 éve ismeretes ennek a növénynek a termesztése, de bizony mifelénk...