">

Cumik és egyéb hasznos babaholmik
Anyává válni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Régi nagy bölcsesség, hogy ilyenkor az ember szíve szinte a testén kívül dobog, annyira az kerül fókuszba, hogy mindent megtegyünk a kisbabánkért, szemünk fényéért, a gyermekünkért. Általában már a várandósság idején, persze álmodozók esetében még korábban felmerül a kérdés, hogy melyek az igazán hasznos babaholmik. Mivel érdemes kezdeni a beszerzést, mi az, ami elengedhetetlenül fontos és mi az, ami nélkül igazából lehet élni – persze nem biztos, hogy érdemes.

Természetesen kiságyra, babakocsira, pelenkázóra mindenképpen szükség van, a babaruhákról és a pelusokról nem is beszélve. De ezen kívül még nagyon sok minden szerepel a kínálatban, ami egy kezdő anyuka számára misztikusan hangzik, beszerzése pedig nagy fejtörést okozhat. A hasznos babaholmik sorát nagyon sok praktikus blogbejegyzés, szubjektíven összeállított írás listázza, így a teljesség igényétől mi most eltekintünk.

Egy biztos: ma már nagyon könnyű mindent beszerezni, akár anélkül, hogy a fotelből felállnánk, hiszen online vásárlással néhány kattintással minden kényelmesen a lakásunkba érkezhet, ami pocakos állapotban, esetleg már másik kisgyermek után futkosva bizony nagyon is jól jöhet. Az online vásárlás előnye, hogy korlátlan ideig nézelődhetünk, összehasonlíthatunk több terméket, ajánlatot, hátránya nyilván, hogy nem vehetjük kézbe, nem tapogathatjuk kedvünkre, viszont így egyrészt biztosak lehetünk benne, hogy higiénikusan vásárolunk, másrészt pedig figyelembe vehetünk ajánlásokat, vásárlói értékeléseket is.

Ha szemfülesek vagyunk, kifoghatunk egy-egy jó akciót a Notino oldalán, ahol óriási választékban találunk baba-mama termékeket is. Már a várandósság idejére is kapunk tanácsot, hogy milyen kozmetikumokkal vértezzük fel magunkat például a terhességi csíkok, striák ellen, mit vigyünk magunkkal a kórházba, és persze szebbnél szebb hasznos babaholmik várnak ránk itt is, legyen szó akár textíliákról, kozmetikumokról, vagy akár cumikról.

A cumi egy sok vitát kiváltó tárgy. A legtöbb szülőnek már babája születése előtt konkrét elképzelése van arról, hogy engedi-e majd cumizni a gyermekét, de általában a helyzet és a babák döntenek. Abban nagyjából mindenki egyetért, hogy újszülöttek esetében még nem biztos, hogy szerencsés cumit adni, hiszen az anyatejes táplálást megzavarhatja, ha a cumival ismerkedik meg előbb a baba, de ha már üzembiztosan zajlik a szoptatás, akkor nyugodtan lehet egy-egy jó minőségű cumi a közelben. A babák többségének még mindig ez az egyik legjobban működő nyugtató eszköz, ne fosszuk meg tőle őket.

Ami viszont nagyon fontos, hogy tartsunk be néhány alapszabályt! Egyrészt mindig a baba életkorának megfelelő cumikat használjunk, így például 4 hónapos kortól már tudunk olyat választani, amelyik a fogzást segíti, illetve támogatja az íny és a fogacskák növését, felveszi a gyermek szájpadlásának formáját. Ha a kisbaba nő, a cumi is nőjön vele, cseréljük le, válasszunk nagyobbat, ha már arra van szükség. A Lovi cumik mellett megtaláljuk az ajánlott életkort is, hogy hány hónapos kortól ajánlják az adott terméket. A Lovi cumikat gyermekorvosokkal együtt fejlesztették ki, kitűnő minőségű szilikonból készülnek. Párban rendelhetőek, ami azért nagyon fontos, mert alapszabály, hogy minden cumiból legyen tartalék, akár több darab is, mert a cumi fogyóeszköz, sérülhet, elveszhet, akár séta közben is, és ha nincs a kisbaba közelében a megszokott, megnyugtató tapintású, színű, mintájú darab, akkor sírás lehet a vége. A Lovi cumikat változatos designnal, mintával rendelhetjük, fiús és lányos színekben egyaránt, sőt praktikus cumitartó dobozt és cumiszalagot is választhatunk mellé.

Természetesen a cumi mellett még sok-sok praktikus használati tárgyra is szükség lesz, így például orrszívóra, körömvágó ollóra, fürdőpamacsra, kapucnis törülközőre, vagy éppen a fürdőben használható lázmérőre is. A BabyOno márka termékei között mindezeket megtaláljuk. Kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabbat, de akár mosható pelust, ujjra húzható baba-fogkefét, hajkefét, előkét vagy csörgőt is választhatunk. Vásárolhatunk egyszerre is, és gyűjtögethetjük a baba életének fontos kellékeit apránként is. És persze az sem baj, ha találunk valami olyasmit is, ami kevésbé sorolható a hasznos babaholmik közé: a mi figyelmünket most például BabyOno Have Fun Hedgehog Hugo keltette fel, ami nem más, mint egy aranyos plüss sünifigura, amely világít, projektorként színes csillagokat vetít a falra és altatódalt játszik, biztonságot nyújtva a babának. Ez lehet egy olyan tárgy is, amit kívánságlistára teszünk, vagy éppen a látogatóba érkező rokonokat, családtagokat irányítjuk ide, ha ők is szeretnének hozzájárulni valamivel a babakelengyéhez.