">

Én, Itt, Most!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Ti mikor néztetek meg utoljára igazán egy virágot? Nem, nem ránézni, hanem megfigyelni. Úgy igazán. Minden apró részét, ráfeledkezni akár hosszú percekig. Az ilyen apró, nevetségesnek tűnő pillanatok kimaradnak a rohanós mindennapokból. Pedig mindenkinek szüksége lenne lelassult percekre. Olyanra, amely csak rólunk szólnak akkor. Olyanra, amelyet másképpen, divatos szóval “minőségi időnek” is szokás nevezni. Nemrég felfedeztünk egy remek könyvet, amelyben rólunk, rólatok szól minden gyakorlat, feladat, gondolkodásra sarkalló sor az Én Itt Most könyvben is. Segít, hogy ne csak megéljük az életet, hanem igazán részesei is legyünk.

en-itt-most

Reggel kapkodva igyekszünk a munkába, ébresztjük a gyereket, gyors reggeli, útközben már az aznapi teendőkön gondolkozunk. A nyolc óra egy szempillantás alatt eltelik, alig van időnk legurítani egy kávét és kapkodva befalni az ebédet. Otthon egy gyors mosás, főzés, tanulás a gyerekkel, és este 10-kor már csak bambán bambulunk a Tv-re. Ismerős?

És ebben a napban mi szólt rólunk? Mikor figyeltünk oda igazán magadra, az igényeinkre, a gondolatainkra, a testünk jelzéseire?

Túl kevésszer és túl keveseknek adatik meg, hogy egy-egy órát elcsípjenek a napból, amikor igazán magukkal tudnak törődni. Pedig néhány perc csend, koncentrált figyelem megváltoztathatja az életünket. Mert addig, amíg csak a monitor előtt olvassuk a bölcs idézeteket a mai nap varázsáról, a visszahozhatatlan pillanatokról, a boldogságról, semmi nem változik. Megállni napi néhány percre és magunkra figyelni. Ennyi épp elég lenne ahhoz, hogy energikusabbak, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak legyünk a mindennapokban. Ebben segít az Én Itt Most könyv, ami sokkal inkább munkafüzetének nevezhető, mintsem egyszerű könyvnek. Segít megfigyelni a gondolatainkat, kiüríti az elménket, rendszerbe foglalja vágyainkat, vagy épp szorongásainkat, amiket így könnyebben engedhetünk el. Hatékonyságát külföldi sikerei igazolják, és most már magyar nyelven is elengedhetetlen részévé válhat a mindennapoknak. A szerzők, Alexandra Frey és Autumn Totton, a londoni The Mindfulness Project alapítói, a tudatos jelenlét tanítását és népszerűsítését tűzték ki célul. Kurzusaikon és szemináriumaikon a résztvevők olyan gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg, amelyek gazdagabbá, teljesebbé, nyugodtabbá teszik az életüket.

en-itt-most

Ne sajnáljatok magatoktól napi néhány percet! Az eredmények garantáltan nem maradnak el! Kerüljetek egy lépéssel közelebb kreatív, nyugodt, boldog énetekhez! Itt találjátok meg a részleteket!