">

Sosem késő
Mármint sosem késő újrakezdeni… Nőként a harmincas, negyvenes  éveinkben járva rengeteg nehéz élethelyzetbe kerülhetünk, különös tekintettel a házasságunkkal kapcsolatos problémákra. Persze sokan vannak, akik tökéletes, kiegyensúlyozott házasságban élnek, boldogok, maximális bizalommal vannak párjuk iránt, és bennünk se merült még fel sosem a gondolat, hogy nem ő a tökéletes partner. De legyünk őszinték, ha körülnézünk szűkebb környezetünkben, nem az ilyen példák vannak túlsúlyban.

sosem-keso

Könnyen ítélkezünk házasságból kilépő, több gyerekes anyák, apák felett, de vajon mit tennénk hasonló élethelyben? Vakmerőségről, kegyetlenségről vagy bátorságról van-e szó valójában? Jó döntés-e, ha a szívükre hallgatunk, amikor hirtelen fellángol a szerelem bennünk egy szinte ismeretlen férfi iránt? Van értelme küzdeni egy kapcsolatért, ha már csak pislákol a láng?
És mi van akkor, ha nem mi lépünk, hanem a társunk dönt úgy, nélkülünk folytatja az életét? Hogy lehet ebben a korban ismerkedni, újra bízni, nyitottá válni az új szerelemre, ha már annyiszor csalódunk?

belso_nora_1

Nem egyszerű kérdések, amikkel már sokan találkozhattunk. Belső Nóra gyakorló pszichiáter minden nap belelát néhány ilyen helyzetbe. Sosem késő című könyvében határozottan állítja: nincs az az életkor és élethelyzet, amelyben ne volna választási lehetőségünk. A szerző generációról generációra haladva elemzi korunk legégetőbb emberi problémáit. Hogyan dolgozzuk fel csalódásainkat? Fellobbanhat-e még a tűz két ember között, ha már csak alig-alig pislákolnak érzelmeik? Mit válasszunk, ha a mérleg egyik serpenyőjébe egy új és váratlan szerelem, a másikba viszont biztonságot adó és mit sem sejtő családunk kerül?

Aki éppen tele van kérdésekkel, vagy ismer olyat, akinek szüksége lehet erre az olvasmányra, annak ajánljuk figyelmébe ezt a kitűnő kötetet. Megrendelhető a Jaffa Kiadó oldalán.