Saját készítésű ajándékot adni nem csak szívet melengető, de talán az egyik leginkább “pénztárcakímélő” is, ami azért lássuk be, elég fontos szempont tud lenni. Ebben a hónapban úgyis annyi az extra kiadás, jó lenne, ha nem kerülne minden ajándék extrán sokba. Erre nagyszerű megoldást kínálnak az úgynevezett gasztroajándékok, hiszen például egy-egy doboz házi aprósüti, vagy kézzel készített bonbonok, házilag varázsolt likőrök mind-mind remek ajándékok lehetnek. Csakúgy, mint a most következő ötlet, amely nagyon könnyen összehozható, elrontani lehetetlen és egy ilyen pálcikás forró csoki igazi finom és örömet okozó meglepetés lehet. Téli estén bekuckózni a meleg takaró alá, könyvet olvasni és közben forró csokit kortyolni. Hát igen, ezt bármikor választjuk! Úgyhogy ha belevágtok a csokoládégyártásba, magatoknak is hagyjatok majd az elkészített forró csokiból legalább egy estére való adagnyit!
Kell hozzá:
- 250 g étcsokoládé (legalább 70 %-os)
- 1/4 csésze keserű kakaópor
- 1/2 csésze porcukor
- csipet só
- jégkrém pálcika
- szilikonforma
- celofán és szalag a csomagoláshoz
Elkészítés:
Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Közben szitáljuk össze a porcukrot és a kakaóport egy tálba. Vegyítsük a kettőt egymással. Öntsük a masszát egy zacskóba, majd vágjuk le a csücskét, és ezen keresztül töltsük a formába. Állítsuk bele a pálcikákat és hagyjuk megkeményedni. A szilikonformából ezután már könnyen ki tudjuk emelni. A pálcikát mi dekortapasszal díszítettük, és tettük még karácsonyibb hangulatúvá, de ha natúr állapotban hagyjátok és csak piros szalaggal kötitek meg a celofánba becsomagolt csokifejet, akkor már attól is ünnepi hatása lesz.
Figyelem, egyet tényleg hagyjatok meg magatoknak, (hiszen azért tesztelni sem árt az elkészült gasztroajándékokat :-), és ha mindent becsomagoltatok, jutalmazzátok meg magatokat is egy bögre forró csokival! Készítési útmutató letölthető itt: Forró csoki.
Puszi: Gabi és Réka