">

Három muskétás a sulikezdéshez

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Vannak dolgok, amelyek nem változnak. Ilyen a szeptemberi iskolakezdési láz. Amióta világ a világ, azóta érkezik el a becsengetés, és vele együtt a lázas izgalom is, hogy vajon sikerül-e időben mindent beszerezni, amire a nebulóknak szüksége lesz. És itt igazából most mindegy, hogy kisdiákról, gimnazistáról, vagy egyetemistáról van szó, vannak olyan tárgyak, amelyek kortól, nemtől függetlenül mindenkinek a pakkjában ott kell, hogy legyenek.  Nem csupán a tankönyvek, füzetek, és írószerek nélkül nem vagyunk meg, hanem ezenkívül is még sok apróságra van szükség. Ezek nyilván változnak attól függően, hogy hányadik osztályba indul a gyerek, más kell a középiskolás és más az egyetemista tanulmányokhoz. De az alábbi három dologra valamilyen formában mindenkinek szüksége lehet.

Három muskétásnak neveztük őket a címben viccesen és tényleg vicces, mert az idei iskolatáskába éppen a 3M termékei között találtuk meg a számunkra tetszetőseket. A 3M márka számos területen segít könnyebbé tenni az életet, legyen szó irodáról, rendszerezésről, barkácsolásról, vagy otthoni tevékenységekről. A tanulás terén is nélkülözhetetlen néhány termék, gondoljunk csak az ikonikus Post-itekre. Ugye mindenki tudja, hogy ez egy olyan jegyzettömb, amelynek szélén keskeny, egyedi anyagú ragasztós csík van, így a lapok akár többször is átragaszthatóak. Tudtátok, hogy a Post-it eredetileg kanárisárga és négyzet alakú volt? Az oka ennek az volt, hogy nagyon sok sárga hulladék papír állt rendelkezésre, és ezzel lehetett az első adagokat leginkább költséghatékonyan legyártani. A Post-itet az amerikai 3M cég két munkatársa találta fel, 1968-ban indult a kísérletezés az újrafelhasználható ragasztóval, majd 1974-ben jött az ötlet, hogy papírtömb szélén kellene ezt alkalmazni. Újabb 3 év kellett a piacra kerüléshez, majd végül 1980-ban belistázták a terméket és elindult a világhódítás.  Az 1990-es évekig csakis a 3M gyárában, Kentuckyban készült minden Post-it, és bár ma már sok helyen gyártják, még mindig ez a ragadós papírnoteszek fellegvára. 2003-tól új formában is felbukkant a termék, amely ma már nem csupán sima felületekre tapad. És persze már régesrég nem csak sárga, meg négyzet formájú, hanem a legkülönbözőbb színekben és méretekben kapható és elérhető ez a nélkülözhetetlen apró tárgy. A mi személyes kedvenceink egyébként a kis színes jelölőcsíkok, ebből általában 5 szín is van egy csomagban, így könnyű bejelölni a könyvben, hogy hol tartottunk, a magazinban a kedvenc receptet, vagy bármi más jelzésre használni. 

Tegyétek a kezeteket a szívetekre! Ugyan kinek nincs/nem volt olyan ismerőse, aki mindent Post-itre irkál fel? Netalántán ti is szoktátok ezt a játékot űzni? Egyébként érdekes megfigyelni, hogy korosztályonként mást-mást vált ki belőlünk a Post-it. A felnőttek halaszthatatlan tennivalóikat írják fel rá, olykor teleragasztva az egész környezetüket. Vagy éppen azokat a célokat, amelyeket a szemük előtt szeretnének látni mindig. A nem elfelejtendő elintéznivalókat. A diákok a könyv szélére csíptetik, emlékeztetőként, máskor üzenőcetliknek használják őket. A legkisebbek pedig élvezik, hogy ez egy ragasztós papír, szép színes, ezért gyakran formákat vágnak ki, alakítanak ki belőle. És mert szerencsére a Post-it ma már lehet zöld, mint a fák levele, vagy pink, mint a legszebb tulipánok, a képzeletnek szinte semmi sem szab határt. 

No, és ha ez a jól tapadós kis muskétás már beszerzésre került, akkor gondoljunk azért az egyéb ragacsokra is. A Scotch ragasztószalagok egészen biztosan nem okoznak majd csalódást. És nem is csak azért mert a csomagolásuk, a kis kockás feelinggel már amúgy is meglehetősen megnyerő, hanem mert széles választékban kaphatóak a jó minőségű ragasztószalagok. Átlátszó, kétoldalas, csillámos, dekoratív, amit csak szeretnénk. Ott lesz akkor is, ha nem tapad a boríték, vagy ha a kézműveskedésnél valamit össze kell erősíteni. Kézreálló és könnyű, gyerek és felnőtt egyaránt jól tudja kezelni. A hagyományos ragasztóstift is az a tárgy, amelynek mindig ott kell lennie a gyerekek keze ügyében, persze fontos, hogy még az iskolába indulás előtt legyen alkalmuk vele sokat gyakorolni, hogy megtanulhassák, a ragasztás amúgy felelősségteljes műfaj, bármit bármikor bármivel nagyon nem szabad összekenni.

Szóval a lényeg, ami tapad, ragad, az legyen minőségi, valódi termék, ezeknél a beszerzéseknél nem érdemes spórolni, mert különben könnyen bosszankodás lesz a vége. A három muskétás örömmel várja, hogy teljesítse három, vagy persze még annál is több kívánságunkat. Iskolában és azon kívül is állnak szíves rendelkezésünkre.