">

Immunbombák őszre

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Ez az ősz elég sok munkával indul nekem. Bemutatóm lesz október elején a Thália Színházban, ami ráadásul egy olyan darab, ami velünk együtt, színészekkel születik. Garaczi László a mű szerzője és egy legendás helyről, az EMKE kávéházról szól. A húszas évek elején játszódik a történet, amit kicsit mi is írunk, hiszen a próbákon véglegesedik csak a szövegkönyv, sokat kell improvizálni, egyáltalán ráérezni arra, hogy az adott karakter szájából mi lehet a hiteles megszólalás akkor és ott, abban az adott helyzetben. Minden színészkollégám több szerepet alakít, én is. Vagyok Paulina, Irma, a kasszírnő, Bonga és Drégely hadbíró. Ők így mind együtt. Nagyon megterhelő, a hangszálaimnak is az. Van olyan jelenet, amiben az ördög hangján szólalok meg, és vannak délutánok, amikor a két rendes próba között én repülős próbára megyek, mert még egy ilyen kihívás elé is állított engem a rendező, Bagó Bertalan. Na hát gondolhatjátok, nem kis teljesítmény ez most a gyerkőcök mellett, most már hetek óta 5-6 órát alszom csak, fel kellett készítenem az immunrendszeremet rendesen, hogy bírjam a terhelést.

Ha pedig már magamnak összeírtam, hogy mit is kell vennem, szednem, beépítenem a napi rutinomba, veletek is megosztom.

Először is a tuti energiabomba, amitől jól indul a nap:

Veszek egy citromot, aminek kifacsarom a levét. Ebbe teszek virágport. Aki allergiás rá, az nyilván ezt nem tudja szedni, de nekik is adok majd tippeket, aggodalomra semmi ok! A virágport ilyen pici gömbök formájában lehet kapni boltban, ez a neve. Ez azután feloldódik a citrom levében, ilyenkor lehet hozzáönteni a propoliszos mézet. Ezt mi magunk keverjük be, mert Erdélyből tudunk hozni propoliszt, és ezt tesszük a mézhez. A propolisz egyébként minden formában csodálatos. Cseppekként, mézként, akárhogyan. Ne feledjétek! Lehet boltban is kapni olyan mézet, amihez ez már eleve hozzá van téve. De azt is csinálhatjátok, hogy méhészeti boltban vesztek propoliszt, és ti is magatoknak keveritek be. Ezekre az alapanyagokra van tehát szükség. Még egyszer: citrom, virágpor és propoliszos méz, és már kész is a reggeli szuper immunerősítő.

Leírok még nektek néhány további trükköt is, ha esetleg ez a mix nem ízlene nektek. A gyömbérről és szőlőmagolajról szerintem már az Anyakanyaron is volt szó. Ez a kettő együtt pedig igazán ütős páros. Egy nagy darab gyömbért reszeljetek le. Ha nem pucoljátok meg előzetesen, akkor természetesen nagyon mossátok meg! Ezt pedig öntsétek fel hidegen sajtolt szőlőmagolajjal. Két hétig hagyjátok állni! Ezután már kész is a egy olyan keverék, amiből naponta kétszer, mondjuk reggel és este egy-egy teáskanállal ha megesztek, akkor elkerül titeket is a betegség. A gyömbér egyébként tea formájában is kitűnő. Én egy liter gyömbérteát egész napra elosztva szoktam meginni. Úgy csinálom, hogy egy evőkanálnyi reszelt gyömbért egy liter felforralt vízhez teszek, és tíz perc után leszűröm. Ezt iszogatom a nap folyamán többször. Az is nagyon hasznos lehet, ha étkezés után reggel 20-30 csepp grapefruitmagolajat isztok meg. Illetve még azt is lehet csinálni, hogy egy mokkáskanál lereszelt tormát bekaptok, napközben bármikor. De figyelem! Ha valaki gyógyszert szed, például koleszterincsökkentőt, lehet, hogy nem minden jó neki, úgyhogy ha rendszeres gyógyszerszedők vagytok, kérjétek inkább szakember tanácsát. Férjemnek, Attl Attilának is írhattok itt az Anyakanyar oldalán keresztül, ha valamire kíváncsiak vagytok.

Mi ezeket csináljuk, és ezeket tesszük meg otthon, magunkért. Ti is vigyázzatok magatokra és az egészségetekre! Egészséges őszt és telet kívánunk Nektek!

Puszi: Gabi