">

Játékos fejlesztés

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Nyár van, vakáció. Az ovi és iskolaszünet napjain persze a legeslegfontosabb a pihenés, a sok önfeledt, szabad játék, minél több idő a természet közelében. De azért ilyenkor is ott lebeg a szemünk előtt, hogy egyszer vége lesz a nyárnak, jönnek az újabb kihívások, és érdemes kihasználni az időt egy kis játékos fejlesztésre, tanulásra is. Persze igazából minden fejlesztés: ha együtt kertészkedünk, főzőcskézünk a gyerekekkel, ha nagy sétákat teszünk és közben mesélünk, együtt albumokat, ismeretterjesztő tévéműsorokat nézünk, ez mind-mind szuper. Ha pedig esik az eső, vagy éppen a túlzott hőség elől kell kicsit visszahúzódni az otthoni kuckóba, vagy akár nyaralás alatt, útközben lenne szükség egy kis szórakoztatásra, tökéletes eszköz a Logico. 

Fejlesztés játékosan!

A LOGICO egy népszerű készségfejlesztő tanulójáték, melyet nem csupán a gyerekek és a szülők szeretnek, használnak lelkesen, hanem a pedagógusok is örömmel vetik be az óvodában és az iskolában is. Miért? Mert a gyerekek elsősorban örömforrásként, nem feladatként tekintenek rá. A feladatkártyák az életkori sajátosságoknak megfelelő, vidám, kedves feladatokat tartalmaznak.  A gyerkőcök saját maguk ellenőrizhetik a megoldásukat, az azonnali sikerélmény pedig további feladatok megoldásra ösztönzi őket, ezért szívesen veszik kézbe újra és újra a játékot.

Mi a titka?

A Logicóban nem elég megkeresni/kitalálni a helyes megoldást, azt még társítani is kell a megfelelő színű koronghoz – ez ám a kihívás!  A gyerekek szívesen tologatják helyükre a korongokat, ez is segít fenntartani a motivációt.

Hosszú utazás? Várakozás a rendelőnél? A legtürelmetlenebbek is könnyen átvészelik az ilyen helyzeteket, ha van nálunk LOGICO! Könnyű, elfér a táskában, bárhová magunkkal vihetjük. A tartós keretnek és a jól rögzített korongoknak köszönhetően útközben nem esik le róla semmi, lehetetlen elveszíteni az alkatrészeit.

A LOGICO további előnye, hogy ha egyszer megvásároltuk a táblát, az „a családban marad”, továbböröklődik, ugyanakkor újabb és újabb feladatkártyákkal frissíthetjük készletünket, így követve a gyerek, gyerekek fejlődését és életkorát. A kártyákra nem kell semmit ráírni, így nem használódnak el.

Egyedül vagy együtt?

Kezdetben a kicsik igénylik még a szülői segítséget és figyelmet, de aztán hamar rájönnek a játék logikájára, szívesen logicóznak egyedül, önállóan is. A jó megoldást persze ekkor is büszkén mutogatják a szülőknek!
A már olvasni tudóknak nincs szükségük felnőtt segítségre, de alkalmanként érdemes leülni a gyerek mellé: jó együtt megbeszélni a feladatokat, együtt értelmezni az esetleges tévesztéseket, hibákat, pontosítani a fogalmakat. A feladatok továbbgondolásával újabb feladatokat eszelhetünk ki.

Milyen típusai vannak?

A LOGICO Primo kártyacsomagok változatos feladatai a 3-6 éves gyermekek élményvilágából merítik témáikat. Külön kártyacsomagok épülnek a játszótér, a vásárlás, az állatkert vagy éppen a cirkusz világa köré.  A feladatok fejlesztik a koncentrációt és az észlelést; a színek, a formák, a mennyiségek és számok iránti érzéket; a logikai gondolkodást; a beszédkészséget – azokat az alapkészségeket tehát, amire az iskolában és az életben is szükségük lesz.

 

A LOGICO Piccolo kártyái az 5-9 éves gyerekek játékos készségfejlesztéséhez és ismeretbővítéséhez nyújtanak változatos feladatokat. A gyerkőc gyakorolhatja a matematikai alapműveleteket, fejlesztheti szövegértését, helyesírását, bővítheti természet- és környezetismereti tudását. Az iskolába készülőknek elengedhetetlen a szókincs, a vizuális észlelés és a szem-kéz koordináció fejlesztése, valamint az alapvető számfogalom és számolási készség kialakítása – szerencsére ehhez is találunk megfelelő kártyákat a LOGICO Piccolo kínálatában.

Ilyen egyszerű! A játékhoz szükséges egy keret és néhány feladatkártya. A LOGICO­keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem­ és kéz koordinációt. A keret színes korongjainak tologatásával jelölheti be a gyermek a helyes megoldást. A feladatkártyák tematikus csomagokban kaphatók. Első oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás.

Nézzetek körül a gazdag kínálatban: ITT

Július 31-ig pedig 25 % kedvezménnyel tudtok rendelni! Ne hagyjátok ki!