">

Mesekönyv született

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ti álmodoztatok valaha arról, hogy mesekönyvet írtok? Szerintem ez elég sok anyukával előfordul. Hiszen mesét olvasni jó, és a gyerekek ráadásul mindig nagyon szeretik azokat a meséket, amelyek anyukájuk fejében születik meg. Ha este, lámpaoltás után, elkezditek mesélni a képzeletbeli főhős kis kalandjait, akkor meglátjátok, mekkora sikere lesz ennek. De vannak olyan mamik is, akik elindulnak az álmaik után, és nemcsak a gyerekszoba félhomályában mesélnek, hanem tollat ragadnak, azaz ma már inkább számítógéphez ülnek, és meseírásba kezdenek.

Ez történt egy igazán vagány anyukával is. Dr. László Tímea ingatlan szakjogászként kezdte a pályafutását. Egészen addig dolgozott a szakmájában, míg meg nem született két kislánya. Ekkor már úgy érezte, inkább eljött az ideje annak, hogy a kemény, jogi szabályozások tanulmányozása helyett, inkább az álmai után menjen. Igazán messzire nem kellett mennie, hisz az ihlet igazán közel volt hozzá. A családja történetét, mindennapjait foglalta keretbe. A fő inspirációt két kislánya, Olívia és Nonó adta, valamint kutyusuk, Beni. Az ő hétköznapi kalandjaik alapján születtek meg a nagyon bájos történetek. Ez persze még csak a kezdet volt, további sok munka volt szükséges ahhoz, hogy az álom valóra váljon.

Nemrégiben megjelent az első olyan ovisoknak/kisiskolásoknak szóló mesekönyv, aminek a szereplői valós személyek, akiket e pillanatban is követhetünk a közösségi médiában és a weboldalukon. Képzeljetek el egy családi mesekönyv-sorozatot, ahol bepillanthattok a mesehősök valódi életébe! Ez az első ilyen mesekönyv a magyar piacon, minden tekintetben igényes és magas színvonalú kivitelezésben.

„Ahhoz, hogy a meséim a könyvben látható képekkel jelenhessenek meg, szükségem volt arra az illusztrátorra, aki  az én szememmel látja a világot, félszavakból is érti, amit a képeken látni szeretnék, így fonódott össze régi barátságunk Barbiáni Patríciával a munkában is. Tizenkét éve ismerkedtünk meg, és leírhatatlan türelemmel dolgozott velem azon, hogy megvalósítsa az elképzeléseimet. Büszke vagyok az emberi kapcsolataimra, a családomra, a barátaimra és a mindennapok felületes ismeretségei helyett az igazi barátságok időn és távolságon átívelő mélységében hiszek. Végtelen szenvedéllyel küzdök a szeretteimért, a céljaimért, és mindenért, ami megérinti a lelkem. Ez a könyv is éppen ezzel a szenvedéllyel, és szívem minden szeretetével készült” – foglalja össze gondolatait László Tímea.

A könyv néhány napja érkezett meg a nyomdából, illetve az első kis olvasókhoz, ezzel új életre keltek a mesék, hogy megédesítsék számos család esti rituáléját. Olívia, Nonó és Beni kutya történetei bármelyik ovissal- kis iskolással megtörténhetnek, éppen ezért érezhetjük őket olyan közel magunkhoz. A könyv weboldala egyben családi blog is, és a szerző rendszeresen új, a könyvben nem olvasható meséket oszt meg, amiket a szülő könnyedén felolvashat bárhol, bármikor, akár a telefonjáról is. A blogon megtudhatod azt is, hogy mit gondol valójában a mesebeli Anya, akinek érzelem-gazdag írásai olykor lelket-korbácsoló, máskor simogató témákat érintenek.

A könyv weboldala, ahol egyben a családi blog is található: www.olivianono.hu,
De megtaláljátok a családot az Instagramon és Facebookon is.