">

Nagy Motiválókönyvem

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Tegye fel a kezét, akivel nem fordul elő néha, hogy kellőképpen motiváció nélkül érzi magát. Nincs kedve az ember lányának éppen semmihez, ahhoz meg pláne nincs, amit éppen el kellene végeznünk. Nyűglődünk, szenvedünk, utáljuk, amit csinálunk, nem találunk semmi örömet, szépet benne. Az eszünkkel tudjuk persze, hogy ezt is meg kell csinálni, de nagyon nehezünkre esik. No, hát akkor helyezkedjünk picit bele a gyerekek lelkivilágába. A gyermeki őszinteségnek köszönhetően náluk igen gyakran vannak “nemszeretem” tevékenységek, amelyekre nagyon nehéz rávenni őket. Ez bármi lehet: kezdve az időben való felkeléstől vagy éppen lefekvéstől a tanulásig, a házimunkában való segítségtől a rendszeres tisztálkodásig. Természetesen gyerekfüggő, hogy kit milyen praktikával lehet rávenni az általa kényelmetlennek ítélt tevékenységre, de egészen biztos, hogy egy kis kreativitással minden undok dolgot vonzóvá lehet tenni a gyerekek számára. Nyilván nem mindegy, hogy a gyerek végül külső kényszer, szülői szigor hatására teszi-e meg, amihez eredetileg nem volt kedve, vagy sikerül benne érdeklődést, motivációt kelteni valamilyen furfangos praktikával. 

A Roland Kiadó szuper könyvsorozata ezúttal motiválómeséket foglal kötetbe. A Nagy Motiválókönyvem az, aminél minden szülő felsóhajt majd, a gyermek viselt dolgainak megfelelően valamelyik oldalon. Vagy akár többnél is. Ezek a mesék játékos ötleteteket adnak ahhoz, hogy óvodás vagy kisiskolás gyermekeinket minél jobban ösztönözni tudjuk arra, hogy megtegyék, amihez aktuálisan éppen nem lenne kedvük. 

A szerzők, Halász-Szabó Klaudia és Sillinger Nikolett, a kiadóval egyeztetett témalista alapján kezdték el kidolgozni a kis történeteket, amely ily módon minden fontos területen hoznak egy-egy mesét. Vannak mesék, amelyek praktikus dologban szeretnének ösztönözni, mint például a szépírás, az olvasás tanulás, illem, zene- vagy nyelvtanulás, időbeosztás. Mások inkább az egészséggel kapcsolatosak: rendszeres tisztálkodás, sportolás, egészséges életmód, és természetesen nagyon sok van, amely lelki oldalról közelít, a félelmet, az unalmat segít legyőzni, megismertet a hála érzésével, kitartásra, pozitív hozzáállásra, türelemre tanít. És még sorolhatnánk, hiszen a 90 kis történet mindegyike tartalmaz egy mini történetet, a saját tanulságával együtt. Remekül alkalmasak esti mesének, hiszen annak megfelelően lehet többet is olvasni belőle, hogy mikor álmosodik el a gyerek, lehet játékosan választani, hogy hányadik oldalra lapozzunk éppen, hiszen minden oldal egy mese, vagy éppen a grafikák szerint kiszemelni, hogy melyik történettel folytassuk. Ami külön jó, hogy a nyelvezet egyszerűsége miatt kezdő kisiskolás olvasók is könnyen tudják maguk is elolvasni a meséket, mert ez éppen egy olyan hossz, amennyi még kényelmesen belefér a betűvel ismerkedőknek is. 

Nálunk nagyon sikert aratnak mindig azok a mesék, amelyek egyrészt olyanok mintha velünk is történhetett volna, itt pedig a mesékben szereplő gyereknevek akár olvasáskor be is helyettesíthetőek a saját gyerek nevével. 

Egy szó, mint száz, amióta ez a könyv megérkezett hozzánk, nehezen kerül ki a napi repertoárból, szinte minden nap előkerül, és jönnek vele a klassz ösztönző történetek. Ajánljuk szeretettel nektek is!