">

Napfény, smink, Miami-ragyogás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Szerintem a nyár az az évszak, ami jól áll mindenkinek. A napsütés kiemeli előnyös vonásainkat, arról nem is beszélve, hogy nekünk, nőknek egy csomó időt megspórol a reggeli készülődésnél, hiszen nem kell eltüntetni a téli sápadtságot… És hát ez két gyerek mellett nem egy utolsó szempont. Nyáron nem nagyon szoktam magam kifesteni, legfeljebb feldobok egy kis szempillaspirált (ilyenkor természetesen a vízálló a jó választás), némi bronzosítót és egy kis szájfényt. A kulcs a könnyedség és a természetesség. Hiszen nyári sminkünknek ki kell állniuk a nyári időjárás próbáit, a meleget, az erős napsütést, a párás vízpartot, vagy a száraz városi forróságot. A Bobbi Brown Miami névre hallgató kollekcióját a nyár, a strand és az onnan hozott színek ihlették. Nagyon kíváncsi voltam ezekre a termékekre, hiszen egyébként is szeretem azokat az árnyalatokat, amivel a márka dolgozik. A Miami fő színei a korall és a barack árnyalatai, és természetesen a bronz és az arany, ami ebben az évszakban elengedhetetlen.

A legszebb tagja a kollekciónak a bronzos (Gold) és rózsaszínes (Miami) árnyalatban kapható highlighter, amit nemes egyszerűséggel csak úgy jellemeznék, hogy ha nem is voltál strandon, olyan lesz tőle a bőröd, mintha lettél volna! Gyönyörűen kiemeli az arccsontot a sok, apró csillogó összetevő, ami felkenve olyan szép egységes, hogy elállt tőle a szavam. Felkenve nem is érzi az ember, hogy van rajta valami, és nem kenődik el jó pár óra múlva sem, akkor sem, ha hozzáérünk az arcunkhoz, vagy ha puszit adnak a gyerekek :-)

Ebben a kollekcióban a rúzsok is szuperek, hiszen remek átmenetet képeznek a rúzs, az ajakápoló és a szájfény között. 4 árnyalat közül választhatunk, nekem egyértelműen a barackos és az orchideás árnyalat a favorit, ezek Peach Sorbet (már a neve is ínycsiklandó) és Orchid Pink névre hallgatnak, a másik kettő pedig a Pink Seashell (ezt főleg egy tengerparti sétára tudom elképzelni) és a Sunset Beach (ez utóbbi kicsit erősebben pigmentált, mint a többi, így inkább estére ajánlom, ha vacsorázni, sétálni megyünk). Amúgy gyönyörűen megcsillannak benne az arany és a bronz árnyalatai).

Ahogy a nevük is mutatja (Treatment Lip Shine), ápolják és hosszan táplálják, védik ajkainkat. Rengeteg C-vitamin van bennük, kakaó- és sheavaj, jojoba, avokádó és sárgabarackmag-olaj, amik felkenés után azonnal széppé varázsolják ajkunkat. Azt pedig már csak megsúgom, hogy ezek az összetevők stimulálják a természetes kollagén termelést, így feltöltődnek az apró ráncok és puhábbnak, fiatalabbnak tűnik tőle az ajkunk, tehát az egész arcunk.

Szintén remekül bevált nekem a szemhéjkrém. Többször próbáltam már, hogy nem poralapú szemhéjfestékkel dolgozom, hiszen ez egy rohanós reggelen maga az áldás. A Bobbi Brown mesterei most kidolgoztak egy egészen új formulát, amivel tényleg tartósan fennmarad a szemhéjkrém. Amikor felkeni az ember, tényleg krémes, majd amikor megszárad, nagyon finom, selyemszerű állagot vesz fel. A tartósságra sem lehet panasz, csodálatosan kibírt egy teljes napot is a szememen, anélkül, hogy picit is veszített volna a ragyogásából…   Kényelmesen felvihető ecsettel és ujjbeggyel is, mindkettővel nagyon szépen mutatnak az árnyalatok, amiből négyfélét használhatunk, persze keverni is lehet őket, úgy is elbűvölőek.

A kollekció része még egy csillogó testpermet, ami nem csak gyönyörű, hanem tele van egészségesebbnél, egészségesebb összetevőkkel, amik egész nap hidratálnak (arról nem is beszélve, hogy mennyire vonzza a tekintetet ez a csillogás, úgyhogy randi esetén kihagyhatatlan).

Tehát, könnyű nyári sminkre fel, és ne felejtsétek, hogy a természetes árnyalatokat kell csak kiemelni ilyenkor, hiszen amúgy is csodaszép színünk van a naptól! Ha pedig esik az eső, úgy mint ezen a héten már többször is, akkor vigyetek ezekkel egy kis napfényt az életetekbe!

Puszi: Réka