">

Szemfesték kávétól a koktélig

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Ugye ti is voltatok már úgy,  hogy azt éreztétek, nincs az a pénz, amiért ebben a rekkenő hőségben kisminkelnétek magatokat? Aztán mégiscsak győz a hiúság, meg az a tudat, hogy ma, pont ma, ebben a 35 fokban fontos jelenésetek van itt vagy ott… És jön a sminkelés, rossz esetben az olvadás. Jó esetben tartós, víz- és időjárásálló, játszóteret, fontos megbeszélést, könnyezést, klímát, hőhullámot kibíró “kikészítés”. Szóval, ha nem akarjátok, hogy ti készüljetek ki attól, hogy olvad, elkenődik, csöpög, akkor tényleg érdemes néha egy-két minőségi szemfestékre beruházni. A legtöbb magyar hölgy egyébként előszeretettel hangsúlyozza csak a szemét, de higgyétek el, egy-egy tégely szemhéjpúder, vagy egy-egy tartós szemceruza még napi sminkelés mellett is hosszú hónapokig, akár egy évig is hű társunk lehet.

Sokan, sokféle márkára esküsznek, de legutóbb volt szerencsénk kipróbálni a Magyarországon még kevésbé ismert Bobbi Brown termékeit. Hát nem csalódtunk, sőt! Van egy kollekció, amelyet kifejezetten dolgozó nők számára fejlesztettek ki, mert ez a szempillaspirál, szemceruza, szemkrém hármas 8-10 órát bír, mozdulatlanul. Mármint a smink marad mozdulatlan, mi pöröghetünk-foroghatunk, amennyit csak jólesik.

Ismerjük hát meg ezt a családot! Először is itt van a szempillaspirál (álcázott nevén: Intensifying long-wear mascara in black). Speciális keféjének köszönhetően nem csak dúsítja, de hosszabbá is varázsolja a pilláidat. A tégely kialakítása lehetővé teszi, hogy csak a szükséges mennyiségű festék jusson a kefére, így nem csomósodik. 16 órán keresztül bírja, anélkül, hogy peregne vagy lefolyna. Ha pedig szeretnénk lemosni, akkor langyos vizes vattával oldjuk fel pár pillanatig, majd egyszerűen töröljük le.

Hasznos napi társaink lehetnek a Long-wear eye pencil névre hallgató szemceruzák is. Szerencsére elbúcsúzhatunk azoktól a társaiktól, amelyek mindenhova elkenődnek, csak ott nem maradnak, ahol látni szeretnénk őket. Ez a ceruza olyan anyagból készült, ami a testhőmérsékletünk hatására megolvad, így gyönyörű és egyenletes vonalat lehet vele húzni, ami utána megszárad akár fölül, akár alul, de a vízvonalunkba is. Mivel vízálló a formula 12 órát kérdés nélkül kibírnak. Hat árnyalatból választhatunk, ezek a Jet, Mahagony, Smoke, Hunter, Black Navy és Black Plum fantázianevekre hallgatnak.

A szemhéjunkra pedig jöhetnek a Long-wear Cream Shadow névre hallgató szemhéjkrémek. Persze ne hagyjuk, hogy megtévesszen minket a krémes állag. A Bobbi Brown már többször bizonyította, hogy igenis tud olyan szemhéjkrémet alkotni, ami nem gyűlik össze a szemhéjon. A festék könnyen építhető, alapnak is kiváló, amikor felkenjük (akár ecsettel, akár az ujjunkkal) krémes, utána pedig selyemszerű rétegben 12 órát marad a szemhéjunkon. 5 árnyalattal rukkolt elő a cég: Velvet Plum, Cool Lilac, Black Violet, Smokey Topaz, Berry Noir.

Szóval, ha ilyen tuti cuccot kentek a szemetekre, akkor lehet, hogy egyszer nagyot szisszentek, amikor meg kell vásárolni, de a használat hosszú és boldog napjain viszont nem, legalábbis amiatt nem, hogy monoklisra maszatolódott rajtatok a festék. Így pedig helyén marad akár a reggeli kávétól az esti koktélig :-)

Puszi: Gabi és Réka