">

Ne fájjon a fejetek!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
gabibordoVannak olyan tünetek, amik csak ideiglenesen tapasztalhatóak nálam, amiről írni fogok, az azonban sokatokat valószínűleg rendszeresen érint. A fejfájás engem a terhességeim idején kerülgetett csak, makacs migrénre, ami nehezen múlna, pedig nem is emlékszem. Miután azonban tudom, hogy nagyon sok nőnek, egyébként több nőnek, mint férfinak kell elszenvednie fejfájós időszakot, gondoltam, végiggondolom, hogy mi állhat ezek hátterében. Én mindig elsősorban a lelki oldalát vizsgálom meg a dolgoknak, tudjátok. Nekem valahogy ez vált be igazán. Minden testi tünetem mögött egy megbetegítő gondolatot vélek, vagy élethelyzetet, ezért is biztatlak titeket is arra, hogy ilyenkor álljatok meg egy percre és gondolkodjatok!

Jobb és bal agyfélteke. fejfajasÉrtelmi és érzelmi világunk két parancsnoka. Ha ezek összevésznek, jön a fejfájás. Vajon meg tudjuk élni érzelmi életünket? Összhangban vannak-e vágyaink, érzéseink a gondolatainkkal? Amikor elkezdtem utánaolvasni ennek a témának, jöttem rá arra, hogy a fejfájás tud igazán rávilágítani arra, a külső elvárások, amiknek meg akarunk felelni egy általunk könnyen megugorható kihívás elé állítanak minket, vagy annyira nagy teljesítményt kívánnak a részünkről, hogy eleve vesztett helyzetből indulunk és csak a fejünk fájhat miatta. A migrénhez gyakran társul hányinger vagy látászavar. Ez is arra utal, hogy torkig vagyok egy helyzettel, nem akarom látni a valóságot, mert nem tudom megemészteni azt. Képtelen vagyok megfelelni, és a fejem ezzel a túlhevült állapottal mutatja a bennem meglévő feszültséget. Természetesen néha lehet szervi oka is a betegségnek, akár egy meghűlés kísérőjelensége is, sőt a hirtelen időjárás változásokra is sokan reagálnak érzékenyen, de én hiszem, hogy a legtöbb fejfájás mögött tényleg lelki okok rejtőznek.

A fejfájás oka lehet az is, hogy negatív gondolatok szorultak be a fejembe, de oka lehet az is, hogy túl gyorsan akarok haladni, túl sok mindent akarok gyorsan és egyszerre megérteni. Nem mindegy az sem, hogy hol érzitek a fejfájást. Ha a homloknál, az arra utal, hogy valamilyen munkahelyi, társadalmi szerepetekkel vagytok bajban. Ha a fejetek két oldala hasogat, akkor az inkább az érzelmi területen meglévő hiányosságra világít rá.

Palástoltátok már a nemi vágy hiányát fejfájással? Most persze lehet mosolyogni, de olvastam olyat is, hogy a fejfájás esetén a gondolat és az ösztön vész össze. Bizony az ösztön elnyomásáról van szó, így a szexualitást tulajdonképpen fejben éljük ki. Béküljünk ki először fejben a szexualitással, és amikor összhangba hoztuk a vágyainkat és a gondolatainkat, akkor felismerhetjük az igazi igényeinket.

fejfajas gyogyitasA fejet a test fővárosának tartják. Központi szerepe miatt is lehet ez a fejfájás kérdés annyira bonyolult. Szerencsés vagyok, hogy engem elkerült. Nektek viszont azt tudom tanácsolni, hogy minden segíthet a fejfájás elűzésében, amivel picit tudtok lazítani. Legyen az egy jó kávé, vagy egy finom forró fürdő, amikor pici borsmentaolajat tesztek a vízbe. Lehet jégkockával hűteni a fejünkön azt a pontot, ahol hasogat, lehet masszírozni a kezünkön egy akupunktúrás pontot, és lehet az is, hogy készítünk egy citromfűteát, ami szintén nyugtatja az idegeket. Nincs univerzális, minden fejfájásra és mindenki számára használható jó tanácsom. A tudatosítás lehet hosszú távon a legjobb módszer, ha már túl vagytok a tünetek gyors csillapításán. Gondolkodjatok el a felvetett dolgokon elsősorban a bennetek lévő fény és árnyékoldalt megvizsgálva! Legyetek újra egy gömb! Legyetek újra egy egész!

Remélem, hogy tudtam kicsit segíteni!

Puszi: Gabi