">

Vese-mese

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
A felfázásról már beszéltem nektek. Ott találtok ajánlást arra, milyen teát igyatok, ha felfáztatok, meg egy ülőfürdőhöz használatos teakeveréket is megosztottam veletek. Belegondolni is szörnyű, hány fiatal lányt látok az utcán csípőnadrágban úgy, hogy kilóg a derekuk, ami által kint van a veséjük is. Nem is gondolnak rá, hogy ez később visszaüthet, és meddőséget is okozhat. Butaság egy divat miatt felfázni, és nem óvni a testünket. Nem akarok tanárnéni módjára tiltani dolgokat, én inkább csak szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy hogyan lehet tudatosan jobbá tenni az életeteket.

A vese méregtelenítő szerv, és tudom, ezt nem lesz jó hallani, de a párkapcsolattal is összefüggésben lehet, ha ezzel kapcsolatban valami rakoncátlankodást érzékeltek magatokon. Minden páros szervvel kapcsolatban fellépő probléma, betegség arra utal, hogy ezen a környékén kell az életednek körbenézz, de a vesével kapcsolatos probléma, felfázás, csípő vizelet másra is utalhat. A vese a félelem székhelye a testben. Tudom, elég komolyan hangzik.

Amikor érzékenyebb vagyok, mert mégiscsak nőként van ilyen időszak, nem tagadom, én is hajlamosabb vagyok a felfázásra. De ilyenkor mindig megállok gondolkodni, hogy miért is történik ez velem.

A vese a legfőbb méregtelenítő szervünk. Kedvenc könyvemből, Jacques Martel, „Lelki eredetű betegségek lexikona” című könyvéből, ami a betegségek lelki hátteréről szól tudom, hogy a belső egyensúlyom fenntartásáért felelős szerv, azáltal, hogy a véremet tisztítja meg a mérgező anyagoktól. Emellett a vénás vérnyomás ellenőrzésében, irányításában is szerepet kap. A vese tehát a test hulladékaitól szabadít meg, amit ki kell üríteni a szervezetből. Ha rosszul működik, ez arra mutat, hogy a negatív érzelmeket visszatartom, félelmeim vannak, amiket nem akarok kiadni magamból. Történt velem valami, mint valami mérgező folyadék kering az most bennem, amit nem tudok kitisztítani magamból. Szembesültem vele, hogy mindent elveszítettem, és ezt fejezi ki a szervezetem azzal, hogy veseproblémáim adódnak. A vese, mint páros szerv, az együttműködést is szimbolizálja. Fel kell tegyük a kérdést, hogy milyen jelenleg a kapcsolatunk a partnerünkkel? Őt teszem-e felelőssé minden rosszért az életemben? Vegyük kézbe a saját életünket! Nem szabad másokra terhelni a felelősséget! A vesekő pedig tudjátok mi? Félelmekből álló rossz, megszilárdult energiahalmaz. A vese a félelem székhelye, mint említettem, a vesekő pedig a húgysavból képződött kő vagy kristály. A húgysav régi érzéseket jelez, amelyektől meg kellett volna szabadulnom. Ehelyett azonban megkövültek bennem és vesekő formájában jelentkeznek.

Megint ott vagyunk, ahol szinte minden problémánál. Félelem, szorongás, frusztráció, ebből fakadó agresszió, akár saját testem ellen irányuló is. Megoldásként pedig nem marad más, mint a rossz érzések tudatosítása és elengedése. Nincs nálam a bölcsek köve. És ez nem lesz könnyű út egyikőtöknek sem. Én itt vagyok, de az utat egyedül járjátok végig. Elengedni helyettetek a negatív gondolataitokat én nem tudom. De hiszem, hogy van bennetek elég erő ahhoz, hogy merjétek vállalni ezt a feladatot. Szurkolok nektek és a célvonalnál várok rátok.

Puszi: Gabi