">

Tavaszi megtisztulás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Tudtam, hogy így lesz. Rékával úgy alakult a munkamegosztás, hogy elsősorban ő a kultúros itt az oldalon, én meg a menzás. Ő felel a szellemi táplálékért, én meg az egyebekért. Néha azért cserélünk is, de aki, amilyen, arra fókuszál jobban, és azért ez itt az Anyakanyaron is kiderülhet számotokra. Amikor megismertük egymást, rögtön egyértelmű volt. Ő kortárs verseket énekel megzenésítve a gyerekeknek, én meg biomeséket dalolok az egészséges táplálkozásról. Hát ez van. :-)

Így aztán ne lepődjetek meg, hogy egy picit nehezebb témáról, a béltisztítás fontosságáról is én szerettem volna írni. Holnaptól hivatalosan is tavasz, úgyhogy tetszik, nem tetszik, beszélnünk kell a méregtelenítésről, a szervezetünk tisztítókúrájáról is. Mindennek a bélrendszer a központja, és tudom, ezt nem lesz szép leírva látni, de ott kezdődik el minden, ami bajt okozhat, nem túl szép szóval a rothadás. Ezért időről időre, leginkább ilyenkor tavasszal érdemes csinálni valami böjtöt, vagy esetleg a vastagbéltisztítást javaslom még, mert ez segíti kipucolni a lerakódásokat és a méreganyagokat. Nagyon sokan küzdenek felszívódási problémákkal, és ilyenkor a tápanyagok sem tudnak úgy hatni, ha be sem jutnak be rendesen a szervezetünkbe amiatt, mert a bélrendszerünk, nevezzük így: piszkos.  Amikor én megcsináltam az alábbi tisztítást, úgy képzeltem, hogy ez olyan lesz számomra, mint egy szőnyegtisztítás. A bélbolyhaimról takarítom le a lerakódásokat. És azóta is ügyelek arra, hogy ez a tisztított szőnyeg lehetőség szerint ne piszkolódjon be, de ez már a könnyebb feladat.

A kihívás nagy. A feladat nem könnyű. Három liter sós vizet kell meginni 2 órán belül. Kicsi kortyonként. Közben pedig a törzsünkkel körkörös mozdulatokat csinálni, mint valami hastáncos. Mókás lesz. Két nyugalmasabb napot válasszatok, mert készüljetek rá, hogy alul, felül mindenhonnan jön majd ki a méreg belőletek. Amikor a két óra alatt elfogyott a sós víz, egy adag vajas rizzsel kell lezárni a folyamatot. Dupla annyi folyadékban főzöm meg a rizst, és ha megfőtt, egy kis vajat adok hozzá.

Ezzel az egész bélrendszert át tudod mosni, de szerintem ne tervezz semmit aznapra, mert ez a folyamat kicsit ki fog ütni.

Amikor én ezt az úgynevezett bélporszívózást megcsináltam, már kovaföldet ittam 6 hónapja, minden reggel egy pohár vízben oldottam fel kovaföld port. Onnan is tudtam, hogy ez nekem jó volt, és már pucolt is, hogy minden szépen átfolyt rajtam… Most azért egy kicsit mosolyognom kell, hogy még ezt a viszonylag kényesnek tűnő témát is megosztom veletek :-)

Na de legalább tudjátok, hogy nem vagytok egyedül a problémáitokkal, még ilyen intim kérdésekben sem :-) Ha úgy érzitek, szüksége van a szervezeteteknek egy alapos nagytakarításra, és persze teljesen egészségesek vagytok egyébként, próbáljátok ki ezt a módszert. Természetesen akárkinek azért nem javasoljuk, gyermekek és fiatalkorúak, állapotos kismamák, cukorbetegek és idősek számára nem végezhető! Ehhez kiindulóhelyzetben egészségesnek kell lenni. Ha kérdésetek lenne, írjatok, boldogan segítek, ha tudok! Tavasz van, vagy legalábbis március, legyünk egészségesek!

Puszi: Gabi