">

Méreg nélkül jobb

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabi_feketeDühöngeni sem jó semmiért sem, hiszen a lelkünknek sem tesz jót a méreg. Hát még a szervezetünknek! Tavasz elején már több ízben is szó esett a méregtelenítésről. Olvashattatok kicsit brutálisabb módszert is, illetve megosztottam veletek a könnyített három napos kúrámat is. Most egy olajra és néhány olyan egyéb praktikára szeretném felhívni a figyelmeteket, amivel természetes módon tudtok könnyíteni az emésztésen, a pocakotokon.

A máriatövismag olajat a méregtelenítés mentőövének is szoktak nevezni. Mire lehet jó? Böjtöt könnyíthetünk vele, gyógyszermaradványokat üríthetünk ki általa, és elsősorban a máj méregtelenítésére szolgál, a májsejtek regenerálódását segíti. Arra én az Anyakanyar olvasók esetében nem is gondolok, hogy esetleg az alkohol károsító hatása miatt lenne erre szükség… A máriatövis hatékony antioxidáns is. Semlegesíti a veszélyes szabad gyököket. A szabad gyökök nagyon reakcióképes molekulák, melyek képesek kárt okozni más molekulákban, akár még a sejteken belül is. A máriatövis antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak! Reggel éhgyomorra egy teáskanál máriatövismag olajat lehet bevenni, mi legalábbis így szoktuk csinálni. Bioboltokban bárhol be tudjátok szerezni.

A máj mellett az epe könnyítése is nagyon fontos. Erre a Menthacol cseppeket ajánlom. Emésztési problémák tüneti kezelésére, epekiválasztás fokozására, gyomor-bélrendszer és az epeutak enyhe görcsös panaszai esetén jó. Egyszer öt cseppet kell bevenni belőle étkezés után, ami akármelyik étkezés lehet. Én amikor egyszer-egyszer keményebb ételeket eszem, és úgy érzem, hogy jól jöhet a könnyítés, akkor szoktam ezt a cseppet igénybe venni. A gyomor megkönnyítésére van egyébként még egy bevált módszerem, ami egy teaajánlat. Borsmenta vagy fodormenta teát iszom. Ami pedig még ráadásul nagyon finom is, én mindkettő ízét nagyon szeretem!

Egyébként pedig ti is tudjátok, hogyha jól étkeztek, azaz kerülitek a számotokra megterhelő ételeket, a fizikai aktivitásoknak megfelelő adagokat esztek, sok zöldséggel, gyümölccsel, változatos és egészséges gabonafélékkel, akkor azért általában elkerülhető a nehéz érzés, meg a puffadás. Erre egyébként nincsen pontos tanács, kinek-kinek meg kell figyelnie, hogy mikor kapják el a kellemetlen tünetek, és sok mindenre rá lehet jönni, hogy mi az, amit inkább kerülni érdemes a táplálkozásban. Nekem személy szerint a már sokat emlegetett szétválasztás jött be a leginkább, azaz, hogy külön fogyasztom a fehérjét a szénhidrátoktól. A méregtelenítésben pedig nagyon hiszek, akár a fent említett máriatövismagolajjal a napi rutinba építjük be, akár belekezdünk egy háromnapos villámkúrába. Hétfő van, na ki kezdi éppen ma?

Puszi: Gabi