">

Nyomozz velünk!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Imádjuk a rejtélyeket. Meg a rejtvényeket. Úgyhogy nagyon jólesett, amikor kaptunk egy kedves invitálást, hogy ha már úgyis otthon ülünk, kalandozzunk egyet Egyiptomban, hajtsunk végre egy titkos küldetést. Amúgy nem csupán karantén idején lehet remek szórakozás egy hasonló, mobileszközön játszható beltéri játék, egy esős délutánt vagy egy téli hétvégét ugyanúgy feldobhat, de most különösen megörültünk neki. A https://nyomozzvelunk.hu/ oldalon találhattok egyébként szuper kültéri városfelfedező játékokat is, de mivel most inkább az otthon biztonságát érdemes választanunk, így “A Fáraók Kincsei” otthoni beltéri játék a tuti megoldás, amely ráadásul most extra kedvezménnyel rendelhető meg. 

A játék igényel némi szülői előkészületet, ami nálunk elég izgalmas volt, hiszen a rendkívül aktívan zsizsegő kiskorút egy kicsit el kellett távolítani a helyszínről, hogy minden szükséges elemet el lehessen helyezni a kincskeresés helyszínén. Nincs szükség semmi bonyolult dologra, először is ki kell nyomtatni a regisztrálás után megérkező feladatlapokat. Kell 7 boríték, néhány jegyzetlap, írószer, ragasztó, olló, egy kedvenc plüssállat és egy kevés WC-papír. Meg egy mobileszköz, amin futtatható a játék. 7-12 éves gyerekeknek ajánlják a készítők, valószínűleg mindegyik korosztály kicsit más részét élvezi a dolognak. A látványos videók, a titkos kódot rejtő interaktív 3D-s elemek, a 360 fokos panorámafotók és a kiterjesztett valóságélmények mellett olyan ismereteket is felszippanthatunk játék közben, amely esetleg nehezebben jutna el az érintett gyerkőcökhöz. De – halkan súgjuk – felnőtt szemmel és füllel is izgalmas volt a leírásokat böngészni, és új információkkal gazdagodni. 

A játék lényege, hogy a képzeletbeli nagybácsi, Tódor bácsi 16 lépésben összesen 7 kincset kerestet  meg velünk. Miközben rejtvényeket oldunk meg, kódot fejtünk, lépésről lépésre haladunk előre. A feladatokat különféle helyekre kell elrejteni, nálunk például óriási izgalom övezte a levelek előkerülését, postaládából, lábtörlő alól, könyvespolcról és egyéb helyekről. Ha valaki feltenné a kérdést, hogy ugyan minek kell a WC-papír, hát elég a múmiákra gondolni, igen, egy kis plüssállatba kell rejteni egy titkos kódot, és azt betekercselve elrejteni a gyerekszobában. A játék abszolút játszható kis térben is, hiszen minden eleme megvan minden lakásban (szék, asztal, könyvespolc, gyerekszobai szekrény, lábtörlő,  tükör stb.), viszont mindenképpen érdemes felnőtt segítőt, vagy nagyobb tesót is igénybe venni, mert a játékos egyiptomi hieroglifafejtés mellett még egy beugratós találós kérdés is van, amire mondjuk a felnőtt akár előre is tud készülni. Adott ponton kell az olló és a ragasztó, egy piramis megalkotásához, nálunk ez a lépés nem igazán sikerült, bénáztunk a ragasztóval, majd nem ment könnyen a beolvasás, de azért átvergődtünk a feladaton. Nagy boldogság, hogy nem csupán a játék elején kap a gyermek névre szóló üdvözlő képernyőt, hanem a végén a megszerzett kincsek mellé jár egy oklevél is, sőt, egy adott ponton üzenetet lehet írni és fotót is lehet küldeni Tódor bácsinak, amit a játék adminisztrátorai később emlékként vissza is küldenek majd. 

Egy szó mint száz: remek móka a kincsek nyomába eredni, közben egy kicsit ráhangolódni az egyiptomi kultúrára. Nálunk például meg is született az elhatározás, hogy amint lehet, elmegyünk a Szépművészeti Múzeumba, és elmélyülünk az Ókori Egyiptomról szóló megújult kiállításban. 

Ha ti is szívesen feldobnátok a napotokat ezzel a játékkal, most kedvezményesen tudjátok megrendelni, 1-2 nappal a tervezett játék ideje előtt érdemes bejelentkezni, és már kapjátok is a szükséges információkat, feladatokat. Nagyon jó élmény, igazi gyerekkel, gyerekekkel töltött minőségi idő, ami egyszerre szórakoztató és ismeretterjesztő is! Mi nagyon élveztük, ajánljuk nektek is sok szeretettel! 

Itt tudjátok megnézni: https://nyomozzvelunk.hu/mobil_telefonos_nyomozo_jatek/mobil-kincskereso-jatek-7-12-eves-gyerekek-reszere-a-faraok-kincsei//