">

Pillangó-iskola

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Mindketten nagyon szeretjük, ha színes és szép dolgok vesznek körül bennünket a lakásban, de azt még jobban szeretjük, ha nem kell hozzá sok-sok pénzt elköltenünk. Ha a gyerekekkel kézműveskedünk, akkor minden alkalommal, amikor ránézünk ezekre a tárgyakra, a közös élmény is eszünkbe jut, és ez bármilyen helyzetben fel tudja vidítani az ember lányát.

Ilyenkor tavasszal, hajtogatott pillangókat szoktunk tűzni a függönyre, ami nagyon jól mutat, és nem is nehéz elkészíteni. Ezt a gyerekek is nagyon könnyen megtanulhatják, a díszítés kitalálása mindig a főattrakció. Utána pedig mindenki feltűzheti a csíkos, csillogós, pöttyös lepkéit a függönyre… ilyenkor, ha vendégeket hívunk, akkor mindig az a vége, hogy a gyerkőcök odarángatják őket az ablakhoz, és választaniuk kell, hogy melyik a legszebb. Azt hiszem, hogy bárki megirigyelheti azt a lelkesedést, amivel a sajátjuk mellett tudnak kampányolni. A „zsűri” döntése után, pedig még órákig tudnak civakodni ezen. Mi persze mindet imádjuk, és főleg azért, mert a színek és a minták variációjának semmi nem szabhat határt…tehát, fabrikálásra fel!

Kell hozzá:

  • téglalap alakú, színes papír
  • fotókarton (ebből készítjük majd a csápokat)
Lépések:
  1. A téglalap hosszabbik oldalán félbehajtjuk, lesimítjuk
  2. Még egyszer félbehajtjuk, ezt is lesimítjuk
  3. A negyedbe hajtott lapot átlósan hajtjuk
  4. Átfordítjuk és a túlsó oldalán szintén átlósan behajtjuk
  5. Félbehajtjuk, összeillesztve a „szárnyak” csúcsát, majd visszahajtjuk kb. fél cm szélességben. Ebbe a mélyedésbe helyezzük el a „csápot” és tűzőgéppel, vagy ragasztóval erősítjük oda.
  6.  A szárnyakat színes pöttyökkel, sávokkal díszíthetjük

Utána pedig örülünk és gyönyörködünk a műveinkben!

Pillangóhajtogatási útmutató letölthető itt: Pillangó-iskola

Ha kipróbáltátok, küldjetek fotókat, kíváncsiak vagyunk! Sok sikert, pillangókisasszonyok és pillangóúrfik!

Puszi: Gabi és Réka