">

Pompon-parádé

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Ahogy készül hétről hétre az Anyakanyar, tudunk meg mi is folyamatosan Gabival egyre több dolgot egymásról. Mindketten szeretjük például azokat a díszeket, dekorációs elemeket, amiket a házigazdák maguk készítenek egy-egy ünnepi alkalomra. Benne van a kedvesség, a gondoskodás, amellyel a vendégeik felé megmutathatják, hogy tényleg szeretettel fogadják őket. Azon is nagyon nevettünk, amikor a múltkor kiderült, hogy mindketten meg szoktuk őrizni ezeket az apró emlékeket, gyűjtögető alkatok lévén. Hiszen olyan jó érzés, amikor sok idővel egy szülinap, egy buli, vagy egy bármilyen egyéb kedves emlék után rájuk akad az ember a fiókban. Az a dísz, amit ma megtanítunk nektek, nagyon egyszerű, nagyon jól mutat, és színétől függően ezerféle alkalomra felhasználható. Ezért is az egyik kedvencünk. Most tehát itt az idő, készítsünk együtt színes, vidám pompont! :-)

Hozzávalók:

  • színes selyempapír
  • színben harmonizáló cérna

1. lépés: Kezdjünk el felhajtogatni legyezőhajtással, 4-5 réteg selyempapírt. Amikor megvan, a két végét vágjuk le félkör alakban! Lehet kifelé és befelé is a félkör, attól függ, milyen szirmú virágot szeretnénk.

2. lépés: Kössük össze a közepét a cérnával, majd kezdjük el széthajtani mindkét felét. A rétegeket szétszedve, kicsit meggyűrögetve olyan hatást érünk el, mintha egy hatalmas virág szirmait látnánk.

3. lépés: Kössük el a pompon alját, és hagyjunk neki cérnát, ha szeretnénk felakasztani valahová. Természetesen nincs erre szükség, ha asztalra tesszük például.

4. lépés: Készítsünk belőle sokfélét, sok színben, több méretben és dobjuk fel a barátnőnk esküvőjét, a babaváró bulinkat, a délutáni teázást a rokonokkal, vagy a romantikus vacsorát a férjünkkel! :-)

Készítési útmutató letölthető itt: Pompon-parádé

A pomponokat igen sokféleképpen lehet dekorációra használni, íme néhány ötlet:


Képek: Pinterest.com

Puszi: Réka és Gabi