">

Remek fejlesztő játék: Logico!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_lurexJátékot választani nem könnyű. Nem nagyon lehet kikerülni ugyebár a divathóbortokat, mert ha mi éppen felgyorsítanánk egy-egy játékbolt nekünk nem annyira tetsző része előtt, a gyerek biztos, hogy kiszúrja, amit mi szívünk szerint nem vennénk meg neki. De hát legtöbbször ugye mégiscsak megvesszük, hiszen az oviban, a suliban már mindenkinek van, nem lehet, hogy pont a mi gyerekünknek ne legyen olyanja… Vagy ha mi nem, akkor a családban biztosan lesz valaki, aki megveszi a mi szemünkkel szörnyszülött babát,kukabúvárt vagy egyéb menő játékokat.

Persze szerencsére azért nagyszerű fejlesztő játékokat is lehet találni, amit minden szülő nyugodtabb szívvel vásárol meg, hiszen a divatőrületeknél sokkal fontosabb szempont, hogy a gyerek egyéni fejlődésének megfelelő eszközökkel is körbevegyük őt.

Van egy szuper játékos, önálló képességfejlesztő program óvodásoknak és kisiskolásoknak, amely a Logico névre hallgat, és amelyet a http://tessloff-babilon.hu/ oldalon fedeztünk fel. A változatos feladatokat tartalmazó, különböző nehézségű feladatlapok megoldását kiegészítheti egy feladatkeret. A keret színes korongjait a feladatlap megoldásainak megfelelően kell a helyükre vezetni. A Logico Primot az óvodások, a Logico Piccolot az iskolások számára fejlesztették ki.

logico keret

A LOGICO® PRIMO egy játék, amit kifejezetten a 3-6 éves korosztálynak fejlesztettek ki, szórakoztató, ugyanakkor a feladatok megoldása fejleszti a készségeket: koncentráció, észlelés, logikai gondolkodás, kombinációs készség, beszédkészség. Alkalmat ad a témák megbeszélésére, fejleszti a szókincset. A kereten a gombok mozgatása fejleszti a finommotorikát.

A LOGICO® PICCOLO az első osztálytól kiváló tanuló- és gyakorlóeszköz: a gyerekek önállóan tudják használni, szívesen tologatják a gombokat, ez is motiválja őket a feladat elvégzésére, az önellenőrzés lehetősége azonnali sikerélményhez juttatja őket. A feladatlapok tartalmilag igazodnak az iskolai követelményekhez.

A 10 színes, könnyen kezelhető tolókoronggal felszerelt Logico Piccolo az egyéni fejlesztés kiváló eszköze. Játék közben fejlődik a gyermek figyelme, tudatos koncentrációja, pontos feladatmegoldása, feladattudata, türelme és a korongok tologatásával a finommotorikája is.

De mi is az a keret? A feladatkártyák a Piccolo kerettel együtt használhatók, egy keret szükséges az összes Piccolo kártyacsomaghoz. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A kerethez rögzített korongok tologatásával jelölhető be a helyes megoldás.

És mik azok a feladatkártyák? Minden csomagban 16 különböző fejlesztési célú kártya található, a hátoldalon megoldásokkal. A kartonlapokra így nem kell írni, újra és újra felhasználhatók. Egy csomag lapjai egyre nehezedő feladatokat tartalmaznak.

logico duo

A feladatkártya-csomagok főbb csoportjai:

  • Az Iskolakezdés sorozat az iskolaérett gondolkodás, logikai készség és szókincs megszerzését segíti, fejleszti a vizuális észlelést.
  • A Nyelvi képességfejlesztő sorozat feladatai az iskolakezdés küszöbén, illetve iskolakezdéskor minden gyerek számára megkerülhetetlen alapozást adnak az olvasás tanulásához, a szöveg, a nyelv használatához. A nagyobbaknak pedig segítenek elmélyíteni az anyanyelv megismerését, a nyelvi ismeretek feldolgozását.
  • A Szem-kéz koordináció sorozat feladatai a vizuális észlelést és felismerést fejlesztik, melyek alapvető feltételei a sikeres írás- és olvasástanulásnak, valamint a geometriai feladatok megoldásának, tehát a matematikatanulásnak is.
  • A Számfogócska sorozat feladatkártyái az alapvető számfogalom és számolási készség kialakítását segítő feladatokat tartalmaznak.
  • A Betűfogócska a tudatos nyelvhasználat kialakulását nyelvi játékokon, feladatokon keresztül segíti.

Bővebb információt találhattok és persze meg is tudjátok rendelni ezeket a szuper készségfejlesztőket a www.tessloff-babilon.hu/logico oldalra kattintva. Ajánljuk szeretettel kipróbálásra!

Puszi: Gabi és Réka