">

Szerencsés szilveszter

Szerző: Anyakanyar
Hogy milyen a szerencsés szilveszter? Hát valószínűleg az a legszerencsésebb, ha jó társaságban töltjük, finomakat eszünk, iszunk, és persze kellemes környezetben vagyunk. Sokszor beszéltünk már arról, hogy egy-egy aprósággal hogy fel lehet dobni az ünnepi dekorációt. Természetesen szilveszterkor is jó némi kis hangulatot varázsolni, és bár ilyenkor tényleg csak a fantáziánk szabhat határt a díszítések sokféleségének, azért nem kell túlzásokba esni. Mi például nem szeretjük a túl harsány dolgokat, és az sem jó, ha mindenhonnan flitterek záporoznak, és szerpentinek kígyóznak, hiszen könnyen zsúfolt és összevissza lesz tőle minden, arról pedig ne is beszéljünk, hogy takarítani sem lesz nagy élmény utána. Elég, ha néhány  egyszerűbb dologgal készülünk. Karácsonykor már próbálkoztunk a kártyákat újra “gombolni”, most is ilyen ötlettel szolgálunk. Az ilyen apróságok teszik széppé a dekorációt, mint egy ilyen kis kártyácska, amin a négylevelű lóhere szerencsét hoz mindenkinek az új esztendőre :)

Kell hozzá:

  • zöld gombok
  • ragasztó
  • arany tűfilc
  • kartonpapír

1. lépés: Vágjuk ki a papírból a kívánt méretet, olyat válasszunk, ami a célnak megfelel, ha meghívót szeretnénk, lehet nagyobb. Ha ültetőt, vagy kis emlékkártyát, akkor elég kisebb is.

2. lépés: Válogassuk ki a gombokat, az a jó, ha egy méretűek, és lehetőleg a színük is megegyezik.

3. lépés: Rajzoljuk meg a lóhere szárát, majd ragasszuk fel a gombokat. Ezután írjunk rá valami kedvességet, és az illető nevét!

Tipp: Hangoljuk az egész dekorációt ilyenre, és akkor minden illeszkedni fog egymáshoz! Lóherés szalvétagyűrű? Ezek után az sem lesz nagy kihívás, és ha valahol még lóherés szalvétát is beszerzünk, igazán szerencsés szilveszter este elé nézhetünk!  És ami a legfontosabb, már most elkezdhetjük a jövő évi szerencsénket alapozni! Nem hangzik rosszul, ugye? :-)

Puszi: Gabi és Réka