">

Teázni jó!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabireka_kardiganosHűvös napok, pláne reggelek. Meg esték. Napközben meg kisüt a nap, utolsó idei próbálkozásaival melegít, mi pedig a reggeli sietésben hidegre optimalizált ruhánkban kimelegedünk. Ha lekapjuk a kabátot, jön egy szél, és könnyű meghűlni. Ilyenkor tényleg elég gyakran van az érzése az embernek, hogy már megint sikerült megfázni. Persze, ha rendszeresen olvasgatjátok az Anyakanyart, akkor tudjátok, hogy Gabi már sok remek tippet hozott nektek erre az időszakra is, hogy miként lehet immunrendszerünket felkészíteni erre az évszakra, hogyan lehet elcsípni a kezdődő betegséget is.

No és ugye nem egyszer esett szó már gyógyteákról is. Teázni úgy általában jó, és bár a mi időbeosztásunkba nemigen fér bele az ötórai tea rituáléja, de ősszel és télen egy-egy kávézóba beülve – mivel egyikünk sem kávézik – nem jeges limonádét, hanem egy finom teát kérünk. Mindenféle tea jöhet: ugyanúgy megvan a helye az erős fekete teának is, szeretjük a gyümölcsteákat, még jobban az üdítő, frissítő zöld teát, a fehér teát és a rooibos teát is. Tavaly télen pedig megismerkedtünk egy kis családi vállalkozással, akik a Kárpát-medencében honos, bizonyítottan jótékony hatású, válogatott gyógynövényekből készítenek ellenőrzött minőségű, aroma nélküli teakeverékeket. Édes Álom, Derűs Ébredés, Frissülj fel!, Tisztulj meg! – ez csak néhány név a széles kínálatból, amelyről a Herbatea Manufaktúra vezetője, Ulicsák Tamás mesélt nekünk.

Teázni tehát jó! Nagyon jó! És ha tehetjük, akkor tényleg kortyolgassunk olyan teát, amely egészségünkre is jó hatással lehet, kinek-kinek a saját, aktuális problémája szerint. Erre iszunk! Egy finom csipkebogyó tea? Jöhet?

Puszi: Réka és Gabi