">

Gyertyát? Inkább vacsorához!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Azon gondolkodtam éppen, hogy mindig olyan dolgot ajánlok nektek, amiben maximálisan hiszek, és ehhez képest erre a hétre választottam egy témát, amit én magam már nem is csinálok a gyerekeknél. Nem azért, mert amire jó, az ne lenne egyébként fontos. Egyszerűen csak találtam jobb módszereket, de szeretném azért, ha mégis szóba kerülne, mert sokan nem tudnak róla eleget és igazából nem tudják, hogy jó-e ha kipróbálják, vagy sem. Jöjjön hát kendőzetlenül most az én véleményem! A fülgyertyázás szerintem veszélyes kicsit. Ezt gondolom. Egyedül nem tudjuk csinálni magunknak sem, és ha a gyerekeknek csinálnánk, ők bármikor meglephetnek minket egy hirtelen mozdulattal, és akkor egy forró, égő gyertya a fülben nem biztonságos.

A fülgyertya név egyébként egy picit félrevezető, hiszen nem hagyományos gyertyáról van szó, hanem egy kissé üreges, kanóc nélküli, méhviasszal avagy viaszkeverékkel természetes textíliából készített gyertyaformájú hengerről. Használatát egyes források állítólag még az ókorra is visszavezetik, az biztos, hogy a népi gyógyászat is évszázadok óta használja. A fülgyertyázás egyébként jó megfázás vagy fülpanaszok esetén, légúti panaszokra, relaxáláshoz. Az viszont tévhit, hogy oldja a fülzsírt. Amikor meggyújtjuk a gyertyát, a másik, akin a műveletet végezzük az ölünkbe hajtja a fejét, és a gyertyát a fülébe helyezzük. Ahogy melegszik a fül környéke, ami így hat az akupunktúrás pontokra, a hő hatására a fülzsír megduzzad és nem azonnal ürül ki ugyan, ez tévhit, de néhány napon belül valóban távozik a fülből.

Maga a folyamat negyedórát vesz igénybe, mindkét fülön kell végezni. Ha gyerekeknél csináljuk, akkor nekik vehetünk olyan gyertyát, ami rövidebb idő alatt leég, ami külön jó, hisz tényleg nehéz rávenni őket arra, hogy maradjanak nyugodtan az ölünkben.

Ez tehát a legfőbb indok, amiatt nem vagyok híve a fülgyertyázásnak. Én főként emiatt nem választom már. Azt tapasztalom, hogy az infralámpával, amiről már korábban írtam nektek, a sok-sok teával, olajjal, az immunrendszer erősítése érdekében bevitt természetes anyaggal ki tudom váltani a fülgyertyázást, és gyorsabban lebirkózzuk az esetleges fülfájást. Elfogadom azt is, ha valaki esküszik erre a módszerre, de én személy szerint inkább nem kockáztatok. Az égő gyertyát a gyerekeim fülében veszélyesnek érzem. Ha valaki mégis úgy érzi, hogy szeretné kipróbálni, mindenképpen ügyeljetek a minőségi termékek beszerzésére, és inkább szakember segítségét kérjétek ebben is!

Puszi: Gabi