">

Irány a Mackórendelő!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Amikor először hallottam ezt a bűbájos nevet, persze nekem is mosolyognom kellett egy pillanatra. Már láttam is magam előtt, ahogyan a puha, kedves plüssmackók bebillegnek egy orvosi rendelőbe és türelmesen kivárják a sorukat. Szinte el tudtam képzelni, ahogy kendőt kapnak a fájós torkukra, esetleg egy nagy kanál mézet, vagy akár kötést a játék közben kificamodott mancsokra. Érdekes, arra valahogy nem gondoltam, hogy igazi medvék járnának oda, de hát hamar ki is derült, hogy a név nem kötelez, azaz nem mackókat vizsgálnak, hanem gyerekeket. Méghozzá nem is akárhogyan!

Azt már ugye nem egyszer hallottátok tőlem, hogy mennyire fontos a megelőzés, az, hogy egészségünkért mindent megtegyünk, és ne csak akkor kezdjünk el fűhöz-fához kapkodni, ha már baj van. A gyerekeinknél ez fokozottan igaz. A Mackórendelő megálmodója, Kovács Andrea gyermekgyógytornász és fizioterapeuta nagyszerű csapatot gyűjtött maga köré, hiszen kollégái a legmodernebb terápiákat sajátították el, és tudásukkal igyekeznek a kis páciensek fejlesztésében, kezelésében. Mozgásfejlődési és pszichológiai vizsgálat, komplex iskolaérettségi vizsgálat mellett az egyik leggyakoribb igénybe vett szolgáltatás a lábvizsgálat is, amelynél az apró lúdtalpak felfedezésére van esély, és egyszerű, otthon is végezhető gyakorlatokkal korrigálni is lehet a később nagyobb bonyodalmat jelentő elváltozásokat.

Úgy éreztem tehát, hogy meg kell ismernünk ezt a helyet, hiszen szeretnénk a figyelmeteket felhívni minden olyan hasznos és fontos dologra is, amellyel segíthetünk. Úgyhogy fogtam a kisfiamat, és együtt elbaktattunk szépen a Mackórendelőbe, ahol Kovács Andrea fogadott bennünket.

 

A rendkívül barátságos, gyermekbarát módon berendezett rendelőben tehát nem volt nehéz hamar otthon éreznünk magunkat. A zöld “fűszőnyeg”, amelyen a vizsgálat első pillanataiban végig kellett masíroznia,  annyira megtetszett Attilának, hogy azt mondta, egy ilyet szívesen elfogadna otthonra is. És bár egyelőre tüskés szőnyeg nélkül távoztunk, de képzeljétek el, kiderült, hogy a legtöbb szuper eszköz a Mackórendelő webáruházában be is szerezhető, így a Lúdtalptornához az otthon fellelhető eszközök, ásványvizes palack, szívószál, plüssmackó, zokni és egyebek mellett több mozgásfejlesztő kiegészítő is beszerezhető itt. És persze a videóban már említett könyv is, amelynek segítségével lépésről lépésre lehet haladni a lúdtalp kialakulásának megelőzésében, vagy a tünetek csökkentésében is. És nem csak gyerkőcöknek, hanem akár felnőtteknek is hasznos lehet például a “Faággal totyogó madár” gyakorlat is. Ha pedig távolabb laktok Budapesttől, akkor tényleg nagyszerű segítséget jelenthetnek ezek a kész feladatsorok és beszerezhető eszközök.

 

De ahogy már említettem is, a Mackórendelőben a gyermekgyógytorna mellett pszichológusok és logopédusok is segítségünkre lehetnek. Például azzal az új könyvvel is, amely a Mackógyógytorna a beszédébresztésért címet viseli, és amely azoknak a szülőknek nyújt segítséget, akiknek gyermekei 6 hónapos korig nem, vagy csak nagyon keveset gőgicsélnek és gagyognak. Akiknek beszéde nehezen indul, esetleg éppen azért, mert kis súllyal vagy korábban születtek. Azokban a családokban is hasznos lehet, ahol többnyelvű családban tanul nehezebben magyarul a gyerek, vagy egyszerűen csak játék céljára szeretnék használni a szülők a gyakorlatokat, amelyeket 6 hónapos és 2,5 éves kor között ajánlanak a könyv szerzői, Kovács Andrea és Fung Emília logopédus.

 

Szóval, kedves anyukák és apukák! Ha úgy érzitek, hogy lehet egy kis probléma, akár lúdtalpra gyanakodtok, akár egy húzódás, rándulás következményeit szeretnétek nyom nélkül elfelejteni, beszédfejlesztésre van szükség, vagy az iskolaérettségre vagytok kíváncsiak, akkor keressétek fel a Mackórendelőt, ahol oldott, barátságos hangulatban találtok segítséget. Mi kipróbáltuk, úgyhogy ajánlom sok szeretettel nektek is!

 

Puszi: Gabi