Két év kihagyás után újra kinyitotta kapuit a Bátor Tábor. A koronavírus-járvány miatti kényszerű szünetet követően áprilisban elindultak...
Tudtátok, hogy a járványszerűen terjedő elhízás nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem komoly betegségeket is? A helytelen életmód egyik...
Amúgy is úgy szoktuk, hogyha tavasz, akkor diéta, ugye? Most meg egy otthonülős tavasz (no meg tél) után igazán itt az ideje annak, hogy egy kicsit...
Salátát enni jó! Legalábbis mi imádjuk. A frissességét, az üdeségét, és nem utolsósorban az érzést, hogy most éppen teszünk valami jót...
Amint megjelenik a piacon ez a narancssárga, szemet gyönyörködtető csoda, megfőzzük az első levest. Ki hogy szereti: narancslével, gyömbérrel,...
A változatos táplálkozás egyik alapfeltétele, hogy sose ragaszkodjunk a beidegződésekhez. Tehát például a spenótot, amely az egyik legcsodálatosabb,...
Ilyenkor, a tavasz után ácsingózva, már nagyon áhítja szervezetünk a friss zöldeket. Nincs könnyű dolgunk, mert a kemény tél miatt eléggé...
Kívül zöld, belül piros, és édes, mint a méz. A görögdinnyére lehet mondani, hogy multifunkcionális, nemcsak laktat, hanem szomjat olt, hiszen...
Színeket enni jó. Ez régi nagy igazság, hogy minél több különböző színű zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk el egy nap, annál többet teszünk...
Itt a tavasz, itt az új diéták ideje. Bár végül is az mindig itt van és mindig egyformán fontos, hogy könnyű, gyors finomságokat varázsoljunk...
Ki mondta, hogy télen nem lehet pazar salátákat készíteni? Ráadásul ilyenkor egyre jobban kell a szervezetünknek a sok vitamin és ásványi anyag,...
Nem tudjuk, hogy ti hogy vagytok vele, de nálunk a február az a hónap, amikor már úgy érezzük, a tél tényleg KO-val győzött. Túl régóta van...
Valószínűleg kevesen tudják, hogy a sárgadinnyében, ebben a 4000 éve ismeretes gyümölcsben mi minden csuda rejlik. Cink, foszfor, kalcium, kálium,...
Az egészséges étkezés egyik legfontosabb megszívlelnivalója, hogy lehetőleg minél több élelmiszert, alapanyagot minél több módon tanuljunk...
Időnként vannak nagy rácsodálkozások. Amikor az ember ráébred arra, hogy valami, ami már régóta lehetett volna kedvenc, a mindennapok része,...
Nos, ismét felfedezőútra invitáljuk mindazokat, akik nehezen próbálnak ki valami újat. A zöldségespultokon manapság már igen gyakori vendég...
Sokan még mindig csak félve nézegetik a zöldségespultokon ezt a tojásdad sötétzöld valamit, aztán mégis inkább visszateszik. Pedig az avokádót...
Gyakran mostohán bánunk ezzel a kincset érő zöldséggel. Hajlamosak vagyunk kipipálni a konyhában való jelenlétét azzal, hogy a vasárnapi húslevesbe...