Fel

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer...

Gyakran törjük a fejünket azon, hogy mi legyen a vacsora. Legyen laktató, változatos, finom és persze egészséges is. Ráadásul arra is figyelnünk...

A körte, ami elkezdett megpunnyadni, ellepték a muslincák, majdnem a kukában végezte, de megmenekült. Mert én igyekszem rendkívül környezettudatosan...

Ugye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen… Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a...

Süssünk, süssünk valamit! Mert néha kell. Akár csak úgy vasárnap délutáni nasinak, akár tízórainak, vagy uzsonnának. Vagy csak úgy. Na akkor...

Ahogy hűvösödnek az esték, egyre inkább vágyódunk egy-egy tányér finom meleg levesre. És bár imádjuk a krémleveseket, amelyek mindenféle...

Vannak olyan ételek, amelyek egészen egyszerűen mosolyra fakasztják az embert. Szerintünk a paradicsom éppen ilyen. Hiszen a mosolygós piros zöldség...

Vannak sütik, amelyek a nevük miatt olyan misztikusan hangzanak. Ezek többnyire azok az elnevezések, amelyeket valahonnan külföldről szerzünk,...

Sokszor írtunk és beszéltünk már itt az Anyakanyaron arról, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen megadja a kellő energiát és lendületet,...

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk...

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat...

Az iskolás napok indulásával párhuzamosan meg is érkezett egy újabb fejtörésre okot adó helyzet. Mi kerüljön az uzsonnásdobozba? Ami egészen...

A sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről...

Meg bizony. Azaz mondhatnánk úgy is, meggy bizony! Bizony, hogy meggy! Sokan nem szeretik magában ezt a mélybordó, zamatos gyümölcsöt pikáns,...

Vannak zöldségek, amelyeket vagy szeretünk, vagy nem. A spárga például abszolút ilyen. Aki kedveli, az általában rajong érte, és a piacon való...

Tavaszi országjárás idején nem tudja nem észrevenni az ember lánya a sok-sok, tenyérnyi fehér virágokkal integető bokrokat, fákat. Ha a közelükben...

Szerintünk ez az egyik dolog, ami miatt leginkább érdemes a tavaszt várni. Mert persze, ma már bármikor, bármelyik évszakban lehet, ha nem is akármennyiért,...

Különleges évforduló volt a minap. Kereken 50 évvel ezelőtt indult el világhódító útjára a Nutella, az olaszországi Piemont tartomány Alba...